Curs Balanced Scorecard – Proiectare și Implementare

De ce să alegem Balanced Scorecard?

Organizațiile alocă timpi semnificativi, energie, resurse umane și financiare pentru a măsura performanțele în atingerea obiectivelor strategice. Dar “mai puțin de 10% din strategiile formulate eficient sunt executate eficient.” (Fortune Magazine). “Strategia nu a fost niciodată atât de importantă precum acum în criză.” (Exegens).
Balanced Scorecard a apărut ca un instrument excelent pentru a capta, descrie și translata obiectivele strategice ale organizațiilor în obiective înțelese pe deplin de către organizație în ansamblu, de către divizii sau parți componente ale organizației și de către toți angajații individuali sau la nivel de grupuri, astfel încât strategiile să fie implementate cu succes.

Obiectivele training-ului:

Cele două zile de training practic se concentrează pe toate activitățile de care aveți nevoie pentru a proiecta sau a implementa Balanced Scorecard în organizația Dumneavoastră.

Durata training-ului ”Balanced Scorecard: Proiectare și Implementare” este de 2 zile.

Descrierea subiectelor abordate:

Introducerea în Managementul Performanțelor și Fundamentarea Balanced Scorecard

 • Tot ceea ce trebuie să știți despre Balanced Scorecard, inclusiv: aparația conceptului, cele patru perspective, obiectivele ”hărților strategice” (Strategy Maps), conceperea și coordonarea indicatorilor de performanță (KPI – Key Performance Indicators), cauzele și efectele conexiunilor afacerii și atingerea obiectivelor propuse prin Balanced Scorecard.

Proiectarea și Implementarea Balanced Scorecard

 • Prezentarea completă teoretică și aplicată a tuturor pașilor proceselor de proiectare și implementare. Mai exact, veți învăța despre: cum se pregătește startul, cum se formează echipele, cum se realizează interviul cu Liderii Companiei, cum se face Harta Strategiei (Mapping the Strategy), cum se determină ce măsuri strategice trebuie să luați, cum se identifică țintele realizabile, armonizarea inițiativelor, sistemul de raportare în cascadă, conexiunea cu sistemul bugetar, managementul schimbării prin Balanced Scorecard, conceperea analizei strategice, construcția analizei strategice, prezentarea analizei strategice, măsuri și ținte aliniate la nivel de companie, procese, echipe și indivizi, refacerea strategiilor, Hoshin Kanri (Policy Deployment Matrix).
 • 3 workshop-uri – munca cot la cot cu participanții la training și cu expertul Exegens:
 1. Workshop I: Harta Strategiei (Mapping the Strategy);
 2. Workshop II: Identificarea Țintelor (Identifying Targets);
 3. Workshop III: Armonizarea Inițiativelor (Aligning Initiatives);

Transformarea Balanced Scorecard într-un Sistem Strategic de Management

 • Prezentarea transformării Balanced Scorecard și a proceselor cheie de management într-un sistem de măsurare managerială strategic. Revizuirea conceptelor principale: realizare de indicatori în cascadă transversal în organizație, conexiunea dintre resurse și rezultate și armonizarea cu sistemul bugetar, 6 factori de succes în implementare.

Curs cu prezentare video

Alin POSTEUCA  este co-autorul cartii Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Methods Design Concept (MDC): The Path to Competitiveness  care a apărut la editura Productivity Press din New York (USA) în luna martie 2017. De asemenea, MCPD a fost prezentat în cadrul World Productivity Congress în luna aprilie 2017 în Bahrain.

El este Managing Partner la EXEGENS®, a ajutat peste 200 de companii sa-si imbunatateasca procesele de afaceri (programe de consultanta si training in profitabilitate, productivitate si calitate). Are mai mult de 10 ani de experienta in consultanta si training in management si a sustinut programe de training/workshop pentru peste 4.000 de participanti.

 • El este Doctor in Inginerie, Universitatea Politehnica Bucuresti;
 • El este Doctor in Economie, ASE Bucuresti;
 • A efectuat Stagiul doctoral (Lean) și a absolvit cursul SixSigma la Linköping University Sweden, departamentul Quality Technology and Management;
 • Este absolvent MBA;
 • Este Expert Contabil – CECCAR Bucuresti;
 • Este formator autorizat CNFPA;
 • Este autorul sistemului de management Management Branding publicat in International Journal of Productivity and Performance Management – Editura Emerald (UK);
 • Este ”Emerald Reviewer” la International Journal of Productivity and Performance Management, Editura Emerald (UK);
 • Sustine constant activitati de consultanta si training in profitabilitate, productivitate si calitate;
 • A publicat numeroase articole si studii in tara si in strainatate;
 • Sustine in mod regulat prezentari in Conferinte si Congrese Internationale (Productivitate si Calitate).

Este membru al Society of Manufacturing Engineers – SME (USA), al Association for Manufacturing Excellence – AME (USA), al Society of Cost Management – SCM (USA), al CECCAR și colaborează strâns cu European Association of National Productivity Centres – EANPC (Belgium), cu World Confederation of Productivity Science WCPS (Canada) și cu World Academy of Productivity Science (Canada).

Costuri:

Taxa de participare este de 265 EUR (la care se adaugă TVA)/ persoană.

Se asigură: suport de curs în format fizic și electronic pe CD (mapa de training) și pauze de cafea. Costurile adiționale de masă, cazare și transport nu sunt suportate de către organizator.

Reduceri:

La cursurile Exegens beneficiați de următoarele reduceri:
•  8% pentru 2 persoane din cadrul unei companii înscrise la același curs
• 10% pentru minim 3 persoane din cadrul unei companii înscrise la același curs
•  8% pentru participarea la al doilea curs din programele Exegens
• 10% pentru participarea la al treilea curs din programele Exegens
• 15% daca are semnat contract de servicii de consultanță cu Exegens.

Reducerile nu sunt cumulabile. Se acorda o singura reducere, cea cu valoarea procentuala cea mai mare.

Procedură de înscriere: Va rugăm să completați formularul de înscriere de mai jos și să il trimiteți completat la contact Exegens sau la fax 021 440 27 76, până în data de 12 Decembrie 2014. Pentru buna desfășurare a cursului, locurile sunt limitate.

Formular de inscriere Balanced Scorecard

Contact:

Mobil:
0743 048 696
0770 609 409

Tel./Fax:
021 440 27 76

Cine sunt beneficiarii:

 • managerii companiilor care caută o abordare practică de translatare a strategiilor la nivel de angajat și doresc o implementare a unui management al performanțelor;
 • managerii de proiecte;
 • managerii generali, managerii de vânzări, managerii de marketing, managerii HR, managerii financiari, controller-ii,  managerii de procese, managerii în Supply Chain din producție, distribuție și servicii etc.

Metodologia training-ului: Training-ul oferă o abordare teoretică și practică. Training-ul va debuta cu o reamintire a conceptelor și tehnicilor tradiționale ale strategiilor și ale indicatorilor de performanță. Metodologia training-ului include: prezentare PowerPoint, întrebări/ răspunsuri, discuții și workshop-uri in grupuri mici, recapitulări, exemple practice, demonstrații, studii de caz, demonstrație video, simulări, jocuri de rol, învățarea participanților de la alți participanți, brainstorming, rezolvarea practică de probleme aduse în discuție de către participanți. Training-ul va avea trimiteri la Managementului JAPONEZ de tip KAIZEN (îmbunătățirea continuă a proceselor de afaceri și reducerea pierderilor). Training-ul face parte din suita de cursuri de Productivitate furnizate de EXEGENS.

In-house training: Training-ul ”Balanced Scorecard: Proiectare și Implementare” precum și toate training-urile EXEGENS sunt disponibile și varianta ”in-house”. Companiile trebuie să aibă un anumit număr de participanți sau să solicite mai multe tipuri de cursuri. Avantajul costului și al posibilității de a discuta și de a rezolva în timpul training-ului subiecte specifice companiei sunt două mari avantaje pentru astfel de training-uri. Pentru detalii va invităm să vizionați oferta de training-uri EXEGENS.

Servicii de consultanță: Exegens oferă totodată servicii de consultanță pentru a proiecta și implementa un Sistem de Management al Performanțelor, ajutând clienții să stabilească direcții simple și eficiente pentru a crește Productivitatea (cu pana la 150% a angajaților, a echipamentelor, a utilităților, a materialelor, a logisticii și a depozitării), pentru a îmbunătăți sistemul de Bugetare și de Calcul al Costurilor, pentru fundamentarea Numărului Corect de Angajați, pentru a avea un sistem excelent de Benckmarking și de Best Practice și pentru concepe un sistem de raportare a performanțelor prin Balanced Scorecard.  Pentru detalii va invităm să vizionați oferta de consultanță EXEGENS.

La finalul training-ului veți ști să:

 • dezvoltați bune practici pentru un sistem de management al performanțelor ;
 • construiți Balanced Scorecard în organizația Dumneavoastră;
 • translatați strategia în obiective, măsurători și ținte pe deplin înțelese de organizație;
 • dezvoltați o hartă a strategiei;
 • descompuneți strategia organizației în cascadă la nivel de Departamente și la nivel de angajați;
 • transformați Balanced Scorecard într-un Sistem Strategic de Management.