• Strategic Kaizen Synchronous Profitable Operations versus JIT synchronization Alin Posteuca Exegens

7 principii pentru operatii sincrone profitabile

 02/03/2023
By Dr. Alin Posteucă

Conceptul de „sincronizare” sau JIT și practica acestuia sunt foarte importante, dar este foarte greu pentru toate companiile producătoare să realizeze o „sincronizare” completă și mai ales profitabilă. Pentru producătorii finali, „sincronizarea” pare a fi încă o metodă extrem de eficientă, dar pentru furnizorii lor, „sincronizarea” nu este întotdeauna adecvată și mai ales nu este întotdeauna suficient de profitabilă. Detalii…

Pornind de la gândirea de bază a Strategic Kaizen, și anume de la Flow, Pull și Sincronizarea la Takt Profit (și implicit la Takt Time), cele 7 principii ale Strategic Kaizen pentru efectuarea Operațiilor Sincrone Profitabile sunt:

  1. crearea de valoare pe termen lung pentru toate părțile interesate cheie (dincolo doar de valoarea pentru clienți);
  2. asigurarea transformării strategice complete și continue a fluxului de producție ghidat continuu de Takt Profit ideal;
  3. configurarea modulelor operaționale astfel încât acestea să curgă continuu suficient de profitabil;
  4. planificarea și controlul modulelor bazate pe principiile Flow, Pull, Takt Profit (și implicit Takt Time);
  5. Pull, Takt Profit și Takt Time de-a lungul întregului flux;
  6. îmbunătățirea strategică operațională și financiară simultană a întregului flux;
  7. onorarea Takt Time numai dacă Takt Profit este atins;

Așadar, este recomandabil ca atât producătorii finali, cât și furnizorii lor să folosească Strategic Kaizen pentru a satisface simultan nevoia lor urgentă de „sincronizare” și „profitabilitate” pentru a realiza o transformare strategică completă și continuă și pentru a obține o îmbunătățire strategică continuă a costurilor de producție de cel puțin 6% pe an și cu un total de 30-45% timp de 5 ani consecutivi, pe baza reducerii/eliminării costurilor intrărilor în exces și a costului asociat al neutilizării intrărilor în mod optim, costuri care oricum există în organizația lor, fără investiții și cu vizibilitate financiară a îmbunătățirilor la nivelul bugetelor KAIZENshiro.

Sursa: Alin Posteuca on LinkedIn

Share:
Dr. Alin Posteucă is a consultant in productivity and profitability, CEO of Exegens® and the author of Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Speed-Based Target Profit (SBTP) concepts. His major research areas include manufacturing policy deployment, manufacturing cost improvement and visible profitability of operational excellence by improving productivity. His recent research includes the impact of Industry 4.0 on planning and developing synchronous profitable operations and on information systems of cost and budget in order to substantially improve the operational unit costs.

He has been actively involved in various industrial consulting and training projects for more than 20 years, delivering training/ workshop programs in Productivity, Innovation, Business Transformation and Leadership for over 5,000 participants.

He has a Ph.D. in Industrial Engineering and a Ph.D. in Managerial Accounting. He has an MBA Degree and a BA Degree in Accounting and Computer Science and he is certified Public Accountant in Romania. He has published in various research journals and presented papers at numerous conferences and congresses regarding Productivity, Profitability and Industrial Engineering.

Dr. Alin Posteucă is the author of Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Speed-Based Target Profit (SBTP) concepts, published in four books at Productivity Press – Routledge/ CRC, New York (USA).