• Strategic Kaizen Synchronous Profitable Operations versus JIT synchronization Alin Posteuca Exegens

7 principii pentru operatii sincrone profitabile

 02/03/2023
By Dr. Alin Posteucă

Conceptul de „sincronizare” sau JIT și practica acestuia sunt foarte importante, dar este foarte greu pentru toate companiile producătoare să realizeze o „sincronizare” completă și mai ales profitabilă. Pentru producătorii finali, „sincronizarea” pare a fi încă o metodă extrem de eficientă, dar pentru furnizorii lor, „sincronizarea” nu este întotdeauna adecvată și mai ales nu este întotdeauna suficient de profitabilă. Detalii…

Pornind de la gândirea de bază a Strategic Kaizen, și anume de la Flow, Pull și Sincronizarea la Takt Profit (și implicit la Takt Time), cele 7 principii ale Strategic Kaizen pentru efectuarea Operațiilor Sincrone Profitabile sunt:

  1. crearea de valoare pe termen lung pentru toate părțile interesate cheie (dincolo doar de valoarea pentru clienți);
  2. asigurarea transformării strategice complete și continue a fluxului de producție ghidat continuu de Takt Profit ideal;
  3. configurarea modulelor operaționale astfel încât acestea să curgă continuu suficient de profitabil;
  4. planificarea și controlul modulelor bazate pe principiile Flow, Pull, Takt Profit (și implicit Takt Time);
  5. Pull, Takt Profit și Takt Time de-a lungul întregului flux;
  6. îmbunătățirea strategică operațională și financiară simultană a întregului flux;
  7. onorarea Takt Time numai dacă Takt Profit este atins;

Așadar, este recomandabil ca atât producătorii finali, cât și furnizorii lor să folosească Strategic Kaizen pentru a satisface simultan nevoia lor urgentă de „sincronizare” și „profitabilitate” pentru a realiza o transformare strategică completă și continuă și pentru a obține o îmbunătățire strategică continuă a costurilor de producție de cel puțin 6% pe an și cu un total de 30-45% timp de 5 ani consecutivi, pe baza reducerii/eliminării costurilor intrărilor în exces și a costului asociat al neutilizării intrărilor în mod optim, costuri care oricum există în organizația lor, fără investiții și cu vizibilitate financiară a îmbunătățirilor la nivelul bugetelor KAIZENshiro.

Sursa: Alin Posteuca on LinkedIn

Share:
Strategic productivity and profitability consultant and researcher, Alin Posteucă, Ph.D., Ph.D. is transforming the way companies approach their strategic transformation. With over 20 years of management consulting experience, Posteucă has created effective concepts such as Strategic Kaizen, Takt Profit, KAIZENshiro Budgets and Costing. His research on production flow has led to innovative breakthroughs in strategic and operational productivity improvement.

Posteucă's investigation into typologies of losses and waste has identified feasible improvements that can achieve the ideal state of production flow, known as Synchronous Profitable Operations (SPO). His Takt Profit model allows the optimization of production planning, transforming profit per minute into objectives for strategic improvements achieved through Strategic Kaizen projects.

Posteucă's research has led to increased effectiveness in strategic improvements and has set the stage for future productivity in the world of manufacturing technology. He is laureate of the Romanian Academy of the "Traian Vuia" Prize, the highest scientific prize in Romania.