Opinii ale participantilor la cursurile de Controlling:
"Toate informatiile prezentate sunt strans legate de practica – cursul este aplicabil practic 100%. Aprecierile deosebite sunt pentru KAIZEN si pentru metodele de calculatie a costurilor. Cel putin costurile din 4-5 procese de business utilizate in societatea in care lucrez vor putea fi imbunatatite si eficientizate intr-un termen scurt. Pe termen lung, prevad o reducere/ imbunatatire a costurilor pe activitatile din procese, costuri care au o pondere mare in companie. Toate informatiile prezentate sunt bazate pe o experienta deosebita a lectorului."
Iulian Frunza, Director Economic, LESSOPLAST
"Ca urmare a acestui curs, voi avea o mai buna organizare a activitatilor, idei noi de introdus in activitatea de controlling, o adaptare a unor metode/ solutii dintr-un domeniu de activitate in alt domeniu de activitate, o traducere cat mai buna a informatiilor financiar-contabile in procesele reale. Ca urmare a acestui curs mi-am imbogatit cunostintele cu informatii noi si am constientizat unele actiuni necesare in controlling."
Eleonora Camelia Udrescu, Director Departament Controlling ASTRA ASIGURĂRI
"Cursul este foarte bine ancorat in realitate si convinge prin date concrete."
Nicoleta Moldovan, Manager Financiar HUF ROMANIA
"Informațiile prezentate la curs ma vor ajuta la implementarea practica a multor metode de management al costurilor, la prioritizarea informatiilor deja avute si la eficientizarea proceselor la care iau parte. Sunt sigura ca voi avea o alta imagine asupra a ceea ce inseamna eficienta in business si va fi un plus de valoare pentru activitatea desfasurata de catre mine."
Madalina Dumitrache, Head of Finance & Accounting, TELELINK SERVICES
"Participarea la acest curs a fost benefica pentru ca mi-a creat o imagine de ansamblu asupra rolului activitatii de controlling si a deschis directii noi, care cu siguranta imi vor folosi in activitatea profesionala viitoare. Ca urmare a acestui curs se vor imbunatati procesele de analiza si cresterea gradului de eficienta a muncii depuse."
Cristina Mazilu, Senior Controller CAROLI FOODS GROUP
"Acest curs mi-a confirmat anumite practici pe care deja le folosesc si a prezentat tehnici noi si moderne de management cu exemple practice. "
Bogdan Cojocaru, Project Controller, TELELINK SERVICES
"Societatea noastra a implementat de multi ani un sistem de control al costurilor, dar mereu ne-am dorit sa putem avea un contact cu un expert in acest domeniul pentru a ne imbunatati sistemul. Cursul la care am participat ne-a oferit această sansa si, imediat după terminarea cursului, am inceput sa implementam lucrurile noi invatate."
Stefan Holobiuc, Director Economic, ELCOMEX IEA
"Cursul “Controlling. Profitabilitatea afacerilor” este foarte bine structurat, cu extrem de multe informatii concentrate, din toate domeniile productivitatii si focusat pe solutile aplicabile in conditii de criza. Personal, cursul mi-a clarificat multe aspecte ale rolului controllerului în organizație, ale modului concret in care trebuie abordate problemele delicate, mi-a schimbat orientarea catre analiza proceselor in scopul imbunatatirii acestora. De asemeni, mi-a oferit cel putin 4 idei, cu aplicare imediata, de imbunatatire a activitatii mele si a organizatei din care fac parte, dar si modalitati si solutii de organizare pe termen mediu si lung a activitatii firmei pentru a rezista in conditiile crizei profunde ce se prefigureaza."
Eugen Ursache, Controller, RIO BUCOVINA
"Prin programul de training in Controlling organizat de catre EXEGENS, calitatea fundamentarii deciziei se va imbunatati pe toate palierele organizationale prin reproiectarea proceselor, avand in prim plan conceptul de VALOARE CLIENT."
Lucian Botofei, Financial Manager, CRAWFORD PRODUCTION ROMANIA
"Cursul a fost benefic deoarece ni s-a creat o viziune noua de abordare a ameliorarii costurilor, folosind tehnicile japoneze de ameliorare. "
Gelu Mateescu, Director General, LEMAN INDUSTRIE
"Avantajul principal al cursului il reprezinta viziunea de ansamblu asupra rolului controlling-ului, constientizarea punctelor unde trebuie ”pusa lupa”. "
Nicoleta Puculete, Director Economic, LEMAN INDUSTRIE
"Este unul din cele mai bune cursuri la care am participat. Beneficiile sunt numeroase (…): evaluarea si analiza pierderilor, a actiunilor/ produselor care aduc pierderi, cresterea productivitatii muncii, evaluarea corecta a riscurilor unei investitii, imbunatatirea continua a KPI-urilor, nu in ultimul rand importanta angajatului in rezultatul final al companiei. Informatiile dobandite in acest curs ma vor ajuta cu siguranta la o mai buna documentare si fundamentare a deciziilor, la o estimare corecta a riscurilor."
Raul Filip, Retail Director, ALTEX ROMANIA
"Din punctul meu de vedere, acest curs a fost unul foarte interesant, cu un continut bogat in informatii utile, cu o abordare exceptionala a tehnicilor japoneze de business."
Ovidiu Tiganescu, Director Resurse Umane, ALTEX ROMANIA
"A fost un curs complex, aprofundat, cu informatii noi foarte multe, care se pot aplica selectiv pe orice fel de activitate economica. De foarte mare pret au fost si discutiile adiacente si modul cum profesorul a lamurit anumite situatii concrete din diferite organizatii."
Liliana Druga, Director Economic, SARTOROM
"Cred ca transmiterea mesajului de ”imbunatatire continua focusata” pe procese in organizatie este un castig. Totodata, prezentarea prin management vizual a obiectivelor si a valorilor firmei prin constituirea de echipe KAIZEN reprezinta o solutie viabila si eficienta (intr-o oarecare masura lucram deja in acest fel). Din punctul meu de vedere, faptul ca am participat impreuna cu ceilalti colegi (din Top management) din ALTEX este castigul cel mai mare, deoarece vom transmite acelasi mesaj catre toate procesele de business. Tehnicile de Management Japonez prezentate sunt un plus in activitatea mea de audit intern."
Iulian Vasile, Audit Manager, ALTEX ROMANIA
Opinii ale participantilor la cursurile de Bugetul de Resurse Umane:
"Cum ”orice manager este si un Manager de Resurse Umane” (afirmatie Exegens) asa am putea spune ca orice manager ar trebui sa fie si un Manager Financiar, pentru a intelege notiunile financiare (cost, buget, pierderi,etc.) …numai asa ar putea contribui la cresterea profitului. Informatiile dobandite la curs clarifica o serie de concepte deja stiute si le completeaza cu o serie noua de tehnici utile (HR metrics) in redactarea rapoartelor pentru a ma ajuta in luarea deciziilor."
Daniela Olimpia Popa, Director Directia de Resurse Umane, CEZ Group
"Intelegerea procesului de business dintr-o firma reprezinta succesul. Acum pot spune ca ”a sti sa privesti” este un atu destul de puternic in munca unui manager. Dupa ce totul este clar, mai ramane de implementat. Sunt sigur ca pot aduce plus de valoare firmei prin implementarea unor idei culese din curs. Asteptarile mele pentru acest curs au fost un pic diferite, dar prin grija si modul in care trainer-ul a tratat subiectul am descoperit alte oportunitati cu valoare adaugata mult mai mare pentru mine."
Mihai Ionescu, HR Manager, CEZ Servicii
"Activitatea de bugetare va fi mult mai fundamentata si va fi bazata pe o analiza in detaliu a fiecarei activitati aducatoare de costuri. Voi incerca sa analizez sectiunea de reducerea pierderilor HR. Profesionalismul cursului m-a ajutat sa-mi reamintesc care este activitatea de baza a directiei de Resurse Umane, aceea de a avea grija de angajatii companiei. Informatiile dobandite imi vor diversifica activitatea prin participarea in proiecte de HR colaterale activitatii de administrare de personal, salarizare. Controlul costurilor prin reducerea pierderilor si tehnicile de rezolvare a problemelor manageriale sunt de maxima importanta in companii."
Claudia Gina POPA, HR Manager, CEZ Servicii
"Cursul a fost benefic din perspectiva intelegerii ansamblului cheltuielilor in companie cu impact in bugetul de HR. Abordarea sistematica si sistemica poate face un buget HR performant."
Mihaela Obeada, HR Manager, DUNAPACK
"Am inteles locul bugetului HR in Bugetul Master si rolul meu privind bugetarea manoperei directe si indirecte prin costul standard, prin ABC/Procese, prin lucrul in echipe KAIZEN, prin KPI pentru HR etc. Este o placere sa asculti ”prezentatorul” si sa intelegi ce ti se spune. Am acum o altă viziune asupra a ce inseamnă reducerea costurilor vs. imbunatatirea continua a costurilor prin KAIZEN. Notiunile dobandite au fost OK si predate pe intelesul oricui are un minim de cunostinte de Controlling (n.a. Costuri si Bugete)."
Mira Crisan, HR Manager, Continental
"Activitatea mea in organizatia pe care o reprezint se va imbunatati cu 30-40% printr-o mai bună intelegere a activitatilor Departamentului Financiar – Contabilitate si a rolului meu in departamentului HR si in organizatie. "
HR Specialist, companie de productie cu o cifra de afaceri de 150 milioane de Euro in Romania si cu 2000 de angajati
"Voi avea mai multa organizare pentru fundamentarea bugetului HR si in special pentru mentinerea unui buget de training performant."
HR Specialist, companie de productie cu o cifra de afaceri de 44 milioane de Euro in Romania
"In urma participarii la acest curs sunt sigura ca voi putea fi o parte importanta din procesul de normare a muncii desfasurat in societate."
HR Specialist, companie din domeniul Telecomunicatiilor
"Cursul mi-a deschis o noua viziune asupra ceea ce inseamna munca unui HR Manager si rolul acestuia intr-o organizatie."
Smaranda Tudorica, Responsabil RH, LEMAN INDUSTRIE