Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum putem ajuta organizația dumneavoastră cu serviciile noastre de consultanță și training.
Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) este diferită. În primul rând, recunoaște faptul că oamenii consideră că implementarea este dificilă, astfel încât abordează situația concentrându-se pe o serie de scenarii specifice - unele care implică creștere, altele care implică scădere... și ia cititorul printr-o aplicare detaliată a MCPD în aceste scenarii.
Experiența autorului în calitate de consultant lean manufacturing i-a modelat clar abordarea în dezvoltarea strategiei și a practicilor - nimic rău, evident..., dar a adăugat propria abordare atentă și minuțioasă pentru a oferi un „sistem” capabil să ofere îmbunătățiri reale în productivitatea și profitabilitatea producției.
Cartea este detaliată și presărată cu prescurtări - uneori o face destul de „greu” de citit. De asemenea, este în general o carte care se potrivește cititorilor nu se tem de abordările cantitative și de aplicarea formulelor matematice. Cu toate acestea, autorul recunoaște, de asemenea, că îmbunătățirea productivității printr-o abordare structurată și cantitativă aduce și beneficii intangibile.
Merită să perseverezi cu detaliile pentru a descoperi principiile și „adevărurile” de bază care îți vor permite „să faci diferența”."
Cartea începe cu o descriere excelentă a problemelor și nevoilor mediului de producție, iar apoi noua metodă de abordare este introdusă și explicată în termeni care pot fi ușor înțeleși nu numai de către profesioniștii cu educație academică, ci și de către oamenii care lucrează fiecare zi în fabricile de producție și trebuie să rezolve atâtea probleme.
La final, cartea analizează exemple de producție din viața de zi cu zi și propune soluții practice pentru optimizarea celor bune sau eliminarea celor rele.
După ce am petrecut un timp plăcut citind și clarificându-mă profesional, recomand această carte tuturor celor interesați de îmbunătățirea eficienței procesului de producție de care este responsabil!"
În cartea sa, Alin descrie nevoile acestei strategii (de ce?) și pașii pentru această implementare a sistemului de transformare pentru îndeplinirea tangibilă și constantă a MCI (cum?). Și studiul de caz prezentat în secțiunea a 3-a a cărții este un ”deschizător de minte” pentru organizațiile aflate pe calea pentru această implementare a dezvoltării strategiei, cu toate legăturile dintre fluxul de producție al familiilor de produse, înțelegerea costului pierderilor (losses & waste) și acțiuni sau inițiative de îmbunătățire pe tot parcursul fluxului de producție, la toate nivelurile în organizație și obiectivul anual al MCI."
De asemenea, aș evidenția în mod special cele trei studii de caz de la sfârșitul cărții: precise în definirea problemei, oferirea „modelului” clar și a foii de parcurs pentru implementarea MCPD, analiza rezultatelor și concluziile. O lectură de luat în considerare pentru fiecare manager pasionat de îmbunătățirea rezultatelor sale!"
Alin prezintă o nouă metodă pentru a identifica prioritățile pentru activitățile de îmbunătățire, analizând CLW (comparativ cu analiza doar a KPI-urilor de genul: „down time”, „scrap/ rework rate”, etc.). Cuantificarea pierderilor (losses & waste) într-o valoare monetară oferă inginerilor de îmbunătățire continuă și/ sau managementului mijlociu argumentele corecte pentru a convinge conducerea să aprobe resursele proiectelor de îmbunătățire. Pe de altă parte, top managementul poate lega mai bine activitățile de îmbunătățire de țintele anuale de reducere a costurilor. Studiile de caz arătate ajută la clarificarea întrebărilor care ar putea apărea atunci când se încearcă punerea în practică a acestei noi teorii.
Această carte este utilă companiilor care încep o călătorie de îmbunătățire sau companiilor care au încercat deja să-și îmbunătățească operațiunile, dar nu au reușit să obțină un impact semnificativ. Sistemul MCPD asigură o orientare pas cu pas pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție."