"În această nouă carte despre sistemul MCPD, pornind de la întrebările de bază ale oricărui manager (cum ar fi care sunt activitățile care generează pierderi - losses & waste, ce tipuri de pierderi - losses & waste - apar și cum sunt generate de-a lungul fluxului de producție, ce procese sunt în topul celor care generează cea mai mare parte a costurilor pierderilor (losses & waste - CLW) și care este tendința lor etc.) sunt prezentate activitățile sistematice și sistemice, atât anuale, cât și multianuale, pentru identificarea, cuantificarea și analiza CLW pentru a atinge în mod constant obiectivele de îmbunătățire a costurilor de producție (MCI). Contextul surprinzător și documentat este valabil în marea majoritate a companiilor de producție. Potențialul de abordare și îmbunătățire a CLW de 30-50% este enorm și reprezintă calea către competitivitatea reală prin costuri.

Cele 7 matrici prezentate sunt intuitive și pot fi utilizate cu ușurință pentru orice model practic, iar pe baza acestora (folosind ciclul PDCA) sunt disponibile date reale pentru atingerea țintelor MCI anuale. De asemenea, este foarte bine subliniat modul de stabilire a mijloacelor țintelor MCI anuale („ce cum / prin ce pârghie”), ținând cont de contextul actual și viitor al pieței și vânzărilor.

În mod clar, este o carte care poate fi aplicată în fabrici pentru a reduce costurile în mod consecvent și strategic. Recomand sistemul MCPD și această carte celor care își dau seama sau nu că se află pe un munte de pierderi (losses & waste) și au, de asemenea, necesitatea, ambiția și pârghia necesară pentru îmbunătățirea radicală a acestei stari actuale!"

Gabriel Hîncu, Plant Maintenance Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems
"De mic copil am iubit natura. De ce? Pentru că știa să facă față schimbărilor pentru a găsi soluții simple la probleme complexe. În era noastră industrială avem probleme simple și încercăm să găsim soluții complexe. În același fel, cartea Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs scrisă de Alin Posteuca, ne arată calea naturii. Nu numai în teorie, ci și prin exemple practice. Făcând Lean mai bine de 15 ani, am aflat care este ”KISS” – ”Keep It Simple Stupid”. În același mod, cartea scrisă de Alin ne învață cum să supraviețuim și să obținem profit pe o piață foarte competitivă."
Constantin Anechitei, Lean Manager la Filtration Group
"Citind această carte devine evident că tocmai a fost publicată o nouă metodologie de implementare a costurilor și eficienței necesare în secolul 21 în întreaga lume.

Din perspectiva mea personală, acest manual este unul care lipsea din ”trusa de scule” a multor agenți de schimbare și formatori deoarece face legătura dintre diferitele metodologii utilizate de organizații și, în plus, aduce transformarea costurilor și profitabilitatea înapoi în discuția despre nevoia de proiecte și agenți de schimbare care să fie implicați în transformările organizaționale.

De-a lungul cărții, am citit noua metodologie cu pași care vor fi implementați riguros ca Nevoia pentru Reducerea Continuă a Costurilor, către Transformare, Implementare și Consistență pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție. Cele două studii de caz sunt foarte detaliate, astfel încât multe organizații pot urma planul, în timp ce formarea și educația pot fi dezvoltate în mod constant de către cei care consideră Kaizen și Kaikaku ca fiind în centrul oricărui proces."

Dorina Grossu, Professor eLearning, BITSPEC Lean Six Sigma certification
"Conceptul de Manufacturing Cost Policy și desfășurarea acestuia se adresează prin intermediul acestei cărți atât conducerii la nivel înalt a corporațiilor, cât și managerilor juniori ai firmelor mici. Cartea oferă o descriere amănunțită a abordării aplicabile oricărei etape a ciclului de viață al dezvoltării afacerilor, evidențiind calea de urmat într-o abordare de management integrat. În același timp, cartea abordează soluțiile de zi cu zi pentru a fi implementate pe două căi (Top-Down și Bottom-Up). Cartea oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor factorilor simultani care ar putea fi trecuți cu vederea atunci când ne propunem să rezistăm concurenței și ne învață tot mai multe despre adaptarea rapidă sub indicatori controlați la gestionarea riscurilor de schimbare.

Implementarea unei politici de producție raționale și controlate de către riscuri, integrată de la proiectarea timpurie a produsului până la producția în masă, se bazează în mare măsură pe regulatoarele de costuri ale produsului, unde costul de producție este plasat în centrul său. Acest lucru face evident că aplicarea continuă și consecventă a Manufacturing Cost Policy Deployment trebuie considerată ca element ”roșu” al gestionării tabloului de bord. Indiferent de poziție și experiență, cartea lui Alin vă va aduce idei noi și interesante, informații care vă vor face să reconsiderați abordarea managerială și modelul cu care ați fost obișnuit, îmbunătățind cu siguranță abordarea personală a managementului afacerii."

Dana Groapă, Timisoara Medical Subsidiary, Design Quality Manager la Flex
"Odată ce începeți să citiți această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă), vă dați seama cât de mare este complexitatea afacerilor de care trebuie să se ocupe managerii zi de zi. ”Săpând” mai mult în adâncul cărții, complexitatea se transformă în pași simpli prin abordarea structurată a MCPD. Începeți să înțelegeți mai bine conexiunile dintre funcțiile afacerilor, ținând în minte faptul că profitul este motivul pentru care există companiile.

Conceptul de transformare MCPD dezvoltat de către Alin Posteuca și detaliat în această carte, împreună cu conceptul Management Branding de același autor sunt instrumente puternice pentru a fi utilizate de către manageri la toate nivelurile. Managementul superior trebuie să înglobeze conceptul, iar nivelurile inferioare ale managementului trebuie să implementeze practic pe shopfloor etapele descrise.

Studiile de caz de la sfârșitul cărții demonstrează că conceptul funcționează bine cu abordarea structurată, munca grea și munca în echipă atunci când nu există bariere între funcțiile afacerilor."

Ovidiu Grama, Production Supervisor- Manufacturing

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum putem ajuta organizația dumneavoastră cu serviciile noastre de consultanță și training.

Share: