Opinii despre Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs
Profitability Scenarios
"Există numeroase abordări structurate pentru îmbunătățirea productivității disponibile - și nenumărați consultanți care vă ajută să le aplicați. Cu toate acestea, realitatea nu este niciodată tocmai aceeași cu scenariile relatate de acești consultanți sau furnizorii de instrumente și tehnici. Teoria este de obicei excelentă; aplicarea practică este mai puțin sigură. Majoritatea abordărilor sunt relativ superficiale, prezentate doar în contur... necesitând cititorului să descopere defectele și erorile, dificultățile practice de interpretare și implementare.

Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) este diferită. În primul rând, recunoaște faptul că oamenii consideră că implementarea este dificilă, astfel încât abordează situația concentrându-se pe o serie de scenarii specifice - unele care implică creștere, altele care implică scădere... și ia cititorul printr-o aplicare detaliată a MCPD în aceste scenarii.

Experiența autorului în calitate de consultant lean manufacturing i-a modelat clar abordarea în dezvoltarea strategiei și a practicilor - nimic rău, evident..., dar a adăugat propria abordare atentă și minuțioasă pentru a oferi un „sistem” capabil să ofere îmbunătățiri reale în productivitatea și profitabilitatea producției.

Cartea este detaliată și presărată cu prescurtări - uneori o face destul de „greu” de citit. De asemenea, este în general o carte care se potrivește cititorilor nu se tem de abordările cantitative și de aplicarea formulelor matematice. Cu toate acestea, autorul recunoaște, de asemenea, că îmbunătățirea productivității printr-o abordare structurată și cantitativă aduce și beneficii intangibile.

Merită să perseverezi cu detaliile pentru a descoperi principiile și „adevărurile” de bază care îți vor permite „să faci diferența”."

John Heap, President al World Confederation of Productivity Science
"De prea multe ori, se pare că publicațiile legate de productivitatea producției se concentrează pe corecții pe termen scurt în scenarii „ușoare”. Această carte este unică prin faptul că abordează proiecte de îmbunătățire care acoperă întreaga gamă de planificare dintr-o perspectivă temporală și urmărirea excelenței indiferent de ciclurile de viață ale produsului. Este esențial ca conceptele prezentate în carte să ia în considerare productivitatea pe termen scurt, mediu și lung într-un mod care să excludă tendința de a se concentra pe soluții pe termen scurt. Poate că și această abordare duce la dezvoltarea de strategii care pot fi utilizate chiar și în perioadele de contracție economică. Pe scurt, această carte oferă instrumentele necesare pentru a gestiona companiile de producție și a maximiza profitabilitatea atât în perioadele bune, cât și în cele de încercare."
G. Don Taylor, Ph.D., P.E., Charles O. Gordon Professor – Virginia Tech, Vice Provost for Learning Systems Innovation and Effectiveness
"Această carte (despre Manufacturing Cost Policy Deployment) oferă o modalitate de a îmbunătăți abordarea practică și instrumente pentru stabilirea costurilor țintă competitive, cu o abordare inginerească a obiectivelor la început pentru a le desfășura apoi pentru întreaga organizație în ceea ce privește managementul costurilor și reducerea costurilor, folosind atât scenarii de creștere cât și de reducere a vânzărilor."
Shigeyasu Sakamoto, Ph.D. Doshisya, P.E., CEO, Productivity Partner INC. Japan
"Managementul eficient al costurilor stă la baza realizării unei producții competitive, iar strategia de producție este dominată tot mai mult de nevoia de a reduce costurile de operare. Companiile care reduc în mod arbitrar costurile pentru a satisface obiectivele de profitabilitate pe termen scurt ratează oportunitatea mai mare de a reduce costurile și de a crește productivitatea în același timp. Aici cartea lui Alin aduce o contribuție importantă și unică, punând în aplicare domeniile de management strategic și de îmbunătățire a operațiunilor. Prin intermediul MCPD, factorii de decizie sunt mai bine informați pentru a identifica oportunitățile de reducere a costurilor, care pot fi apoi implementate prin îmbunătățirea productivității. Mai bine spus, MCPD îmbunătățește producția: mai ieftin, mai productiv și mai capabil să concureze la scară globală."
Daniel Eyers, Ph.D., Profesor de Manufacturing Systems Management - Universitatea Cardiff
"Colaborez cu Alin de o perioadă îndelungată deja pentru diferite proiecte și am fost martor la dezvoltarea conceptului de Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) în diferite etape până a ajuns la a treia carte despre MCPD. Sistemul MPCD este un concept de referință unic într-un mediu operațional care să conducă la îmbunătățirea productivității pentru a atinge obiectivul de profit operațional prin îmbunătățirea costurilor de producție. Folosind sistemul MCPD, este ușor de identificat și de a reduce continuu costurile de producție asociate cu pierderile (losses & waste) în cadrul proceselor fiecărei familii de produse. De asemenea, studiile de cazuri sunt foarte utile pentru a înțelege modul în care acest nou concept poate fi tradus în practică, unele dintre ele dezvoltate în fabrica noastră, așa că trebuie doar să porniți la treabă!"
Vasile Haiduc, Plant Operations Manager, DeLonghi
"Scrisă de către un doctor profesionist experimentat, cartea lui Alin Posteucă este deschide o nouă cale de abordare științifică și practică a conceptelor de operațiuni de producție. Vrei să-ți faci afacerea mai profitabilă, tu, antreprenor din zilele noastre? Dorești să intri în minunata filozofie a productivității, să cunoști cele mai noi idei pe care experții le transmit către shop floor?

Cartea lui Alin este un răspuns și un ghid practic la toate acestea. Prezintă etapele și factorii fundamentali și științifici care susțin noua sa abordare foarte originală a profitabilității și a productivității și, de asemenea, sugestii practice atunci când se confruntă cu probleme în producție."

Florin Larion, Lean-Six Sigma Master Black Belt, Philadelphia, USA
"În timp ce majoritatea autorilor își concentrează eforturile, experiența și explicațiile asupra îmbunătățirii productivității, Alin, cu al său ``Manufacturing Cost Policy Deployment`` (MCPD) merge mai departe - oferind factori de îmbunătățire reală, direcționare continuă a îmbunătățirilor către profit, cuantificarea financiară a rezultatelor - toate elementele necesare pentru a obține rezultatele unei productivități îmbunătățite la nivelul profit and loss statement (P&L). Această a treia carte dedicată MCPD, denumită ”Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs” este „un manual la nivel avansat”: 15 proiecte de îmbunătățire care documentează scenarii explicate anterior, concis, clar, țintit și evident ușor de replicat pentru a îndeplini obiectivul de îmbunătățire a costurilor de producție (MCI) - NU puteți pretinde că nu ați găsit situația companiei dumneavoastră în una dintre acestea."
Ovidiu Ambrus, Plant Manager la Litens Automotive Eastern Europe (Litens Automotive Group)
"Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) demonstrează modul în care sistemul MCPD ajută companiile cu diferite tipuri de producție să își concentreze strategiile de îmbunătățire și transformarea fluxurilor familiilor de produse pentru a răspunde cererii clienților, direcționând continuu îmbunătățirea costurilor de producție, convergent cu costul zero al pierderilor (losses & waste) și îmbunătățirea continuă a profitabilității. Cititorii vor găsi diferite scenarii de implementare a MCPD care arată rezultate impresionante ușor de replicat (de exemplu pentru îndeplinirea obiectivului anual al MCI, un proiect kaizen pentru MCI a atins obiective de profitabilitate prin reducerea timpului de set-up cu 70% și altul prin reducerea breakdown cu 35% pentru a crește nivelul OEE)."
Catalin Neagoe, Lead Black Belt, Cameron, a Schlumberger company
"În această nouă carte despre sistemul MCPD, pornind de la întrebările de bază ale oricărui manager (cum ar fi care sunt activitățile care generează pierderi - losses & waste, ce tipuri de pierderi - losses & waste - apar și cum sunt generate de-a lungul fluxului de producție, ce procese sunt în topul celor care generează cea mai mare parte a costurilor pierderilor (losses & waste - CLW) și care este tendința lor etc.) sunt prezentate activitățile sistematice și sistemice, atât anuale, cât și multianuale, pentru identificarea, cuantificarea și analiza CLW pentru a atinge în mod constant obiectivele de îmbunătățire a costurilor de producție (MCI). Contextul surprinzător și documentat este valabil în marea majoritate a companiilor de producție. Potențialul de abordare și îmbunătățire a CLW de 30-50% este enorm și reprezintă calea către competitivitatea reală prin costuri.

Cele 7 matrici prezentate sunt intuitive și pot fi utilizate cu ușurință pentru orice model practic, iar pe baza acestora (folosind ciclul PDCA) sunt disponibile date reale pentru atingerea țintelor MCI anuale. De asemenea, este foarte bine subliniat modul de stabilire a mijloacelor țintelor MCI anuale („ce cum / prin ce pârghie”), ținând cont de contextul actual și viitor al pieței și vânzărilor.

În mod clar, este o carte care poate fi aplicată în fabrici pentru a reduce costurile în mod consecvent și strategic. Recomand sistemul MCPD și această carte celor care își dau seama sau nu că se află pe un munte de pierderi (losses & waste) și au, de asemenea, necesitatea, ambiția și pârghia necesară pentru îmbunătățirea radicală a acestei stari actuale!"

Gabriel Hîncu, Plant Maintenance Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems
"De mic copil am iubit natura. De ce? Pentru că știa să facă față schimbărilor pentru a găsi soluții simple la probleme complexe. În era noastră industrială avem probleme simple și încercăm să găsim soluții complexe. În același fel, cartea Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs scrisă de Alin Posteuca, ne arată calea naturii. Nu numai în teorie, ci și prin exemple practice. Făcând Lean mai bine de 15 ani, am aflat care este ”KISS” – ”Keep It Simple Stupid”. În același mod, cartea scrisă de Alin ne învață cum să supraviețuim și să obținem profit pe o piață foarte competitivă."
Constantin Anechitei, Lean Manager la Filtration Group
Share: