Curs Methods Design Concept (MDC): Productivitate pentru îmbunătățirea profitabilității

Sesiuni in house disponibile.

Îmbunătățirea productivității cu mai mult de 200% fără investiții, cu o abordare creativă/ inovativă.

Certificare training

Certificatul de training româno-japonez (Exegens® România – Dr. Alin Posteucă și Productivity Partner Incorporation Japonia – Dr. Shigeyashu Sakamoto) va fi emis pentru fiecare participant.

Ce este acest curs de îmbunătățirea productivității și profitabilității și de ce este unic și inovativ?

Methods Design Concept (MDC) este metodologia de reproiectare inovativă a proceselor de producție, cu sprijinul total al științei ingineriei industriale, pentru creșterea profitabilității prin productivitate. Scopul MDC este de a arăta cât de mult și cum se poate îmbunătăți productivitatea (M – Method, P – Performance and U – Utilization) și de a arata această îmbunătățire la nivel de alocare de personal, de optimizare a fluxurilor și liniilor și de profitabilitate. Cursul a fost conceput cu îndrumarea directă a Dr. Shigeyasu Sakamoto, care a elaborat și a publicat conceptul MDC.

Profitabilitatea și productivitatea sunt și vor rămâne provocările principale ale oricărei companii. În acest context, apar câteva întrebări: Ce metodologie poate fi utilizată pentru a proiecta o metodă de lucru la nivelul shop floor? Cum se poate seta un obiectiv pentru proiectarea viitoarei metode de lucru? Care este rolul ingineriei industriale? Cum pot fi implicați cu adevărat oamenii într-un design eficace și eficient al viitoarei metode de lucru?

Pentru a obține o profitabilitate și o productivitate reale și consecvente în timp, metodologia MDC depășește abordările actuale pentru îmbunătățiri, cum ar fi: activitățile în grupuri mici, MUDA KAIZEN, MUDA HERASHI. Deci MDC este o abordare total diferită față de KAIZEN și/ sau simplificarea muncii. Aceste abordări utilizate pe scară largă se bazează în special pe managementul participativ și nu pe modul în care ingineria industrială abordează găsirea și dezvoltarea de soluții câștigătoare. Prin urmare, rezultatele implementării MDC arată rezultate de îmbunătățire unice, care sunt în mod clar diferite în comparație cu alte metodologii de îmbunătățire.

Scopurile de bază ale MDC:

  • Creșterea capacității echipamentelor/ liniilor în procesul bottleneck
  • Conținuturile designului de produs: reproiectare pentru o asamblare ușoară
  • Sincronizarea bottleneck la takt time
  • Reducerea lead time
  • Reducerea timpului de changeover/ set-up
  • Reducerea WIP și a stocurilor de materiale
  • Reducerea personalului în zona shop floor.

Ce vei învăța la acest curs?

Vă puteți imagina rezultate eficiente la nivel corporativ privind productivitatea și ROI? Metodologia MDC în sine nu este o metodologie pentru a găsi idei unice de îmbunătățire, ci conduce spre și stimulează găsirea pas cu pas a ideilor de îmbunătățire inovatoare/ unice. Există idei de îmbunătățire nelimitate care sunt ratate fără nicio șansă de recunoaștere de către management, ingineri industriali și orice alte persoane care sunt interesate de îmbunătățirea productivității și a profitabilității. Deci MDC poate fi descrisă ca o metodologie ale cărei îmbunătățiri unice sunt încorporate, mai degrabă decât căutarea aleatorie a ideilor de îmbunătățire. MDC este o metodologie care funcționează pentru a sprijini în mod activ și pentru a găsi idei concrete de îmbunătățire, mai degrabă decât să evidențieze pur și simplu îmbunătățirea comparativ cu practicile actuale.

Pot exista îmbunătățiri cu puține cheltuieli? Activitatea MDC pornește de la o foaie goală a condițiilor și obiectivelor, MDC nu pornește niciodată de metodele actuale. Acesta este un punct destul de important al succesului MDC. Orice studiu aprofundat al metodelor actuale nu este în măsură să genereze rezultate inovatoare, deoarece metodele actuale nu reprezintă provocări. Un punct cheie este interesant pentru Funcția conținuturilor de muncă actuale, o funcție conduce noi metode pentru a satisface Funcția. MDC numește asta funcție de bază (BF) și conținuturile de muncă auxiliare sunt funcția auxiliară (AF). Ponderea celor două funcții în metodele de muncă curente sunt în mod normal 20 ~ 30% și 80~70% pentru BF și AF.

Pentru a sprijini găsirea de noi idei de metode, pașii MDC stabilesc ținta de îmbunătățire precum KAIZENSHIRO. Acest lucru vizează o posibilă îmbunătățire prin brain storming. Valoarea sa poate fi setată ca unul dintre pașii MDC. MDC este abordarea pentru schimbarea metodelor de lucru, abordarea din punctul de vedere al designului ca pe o bază a oricărei abordări de inginerie. Se recomandă să schimbați mersul metodelor de muncă curente dacă vă simțiți nemulțumiți.

Prin urmare, în timpul programului de training Methods Design Concept (MDC): Productivitate  pentru îmbunătățirea profitabilității, participanții vor:

  • înțelege principiile, fazele, pașii, instrumentele esențiale ale dezvoltării MDC pentru a asigura productivitatea și profitabilitatea la nivelul shop floor;
  • înțelege pe deplin ce trebuie schimbat în organizație pentru a realiza KAIZENSHIRO utilizând MDC;
  • crea un mod unic și inovator de lucru pentru a reduce și elimina funcția auxiliară, AF.

Deci, nu puteți gestiona productivitatea, dacă nu puteți măsura productivitatea.

Ce va face acest curs pentru mine?

MDC are pași bine organizați pentru a dezvolta abordarea inginerească pas cu pas, ceea ce vă va duce automat la rezultate de îmbunătățire inredibile. Conținuturile/ pașii MDC sunt extrem de ortodocși, nu se pune problema dificultăților implementării cu succes. Oricine poate face acest lucru cu succes pentru îmbunătățirea productivității și profitabilității.

Potrivit companiilor care au adoptat MDC pentru îmbunătățirea productivității, pentru o îmbunătățire de 300 ~ 500% este necesară o sumă mică de bani, ceea ce nu înseamnă investiții de capital; acest lucru înseamnă că îmbunătățirile nu se bazează pe o scară largă de schimbări, cum ar fi investiția de capital. Acest lucru duce și la îmbunătățirea ROI.

De exemplu, HB Co. a punctat o creștere de 732% a ROI și 510% a productivității muncii. Rezultatele îmbunătățirii se datorează activității MDC de succes din ultimii trei ani. Cost items share s-a îmbunătățit de la 18 la 4% în ceea ce privește costurile cu forța de muncă, de la 19% la 52% în ceea ce privește profitul.

Acest curs îi va ajuta pe participanți să:

  • înțeleagă gândirea necesară pentru a realiza KAIZENSHIRO;
  • înțeleagă cum să dezvolte pașii MDC pentru a sprijini îmbunătățirea reală a productivității și profitabilității;
  • afle cum să seteze și să deruleze o îmbunătățire reală și să implice în mod continuu toți oamenii;

Cum este structurat cursul Methods Design Concept (MDC)?

1) Ce este Methods Design Concept (MDC)? Locul și rolul MDC în ingineria industrială (IE).

2) Ingineria industrială și productivitatea: Ce este productivitatea? Scopul îmbunătățirii productivității. Cât de multă îmbunătățire a productivității de așteaptă de la MDC?

3) Abordarea inginerească a productivității și trei dimensiuni ale productivității: Methods - M, Performance - P, and Utilization – U.

4) Relația dintre M, P și U și Standard Time: Methods and Performance Meaning with Standard Time; Meaning of Standard Time on the Productivity Dimension.

5) Methods Design Concept: rezultatele aplicării; puncte fundamentale, caracteristici; zone de proiectare.

6) Debriefing și reflecție.

După Ziua 1 va avea loc o întâlnire a participanților de la ora 18:00 până la 19:00 pentru networking.

7) Dezvoltarea celor 6 pași ai MDC:
• Stabilirea unui model al metodelor de lucru;
• Definirea funcțiilor tuturor conținuturilor de lucru;
• Setarea obiectivului de proiectare ca valoare de îmbunătățire – KAIZENSHIRO;
• Căutarea/crearea ideilor de îmbunătățire;
• Modificarea și rezumarea ideilor ca metodă nouă și concretă și
• Implementarea de noi metode ca un nou model.

8) Puncte cheie ale aplicării cu succes ale MDC.

9) Măsurarea muncii și MDC: Standard Time; Allowances; Performance Control.

10) Exemplu practic MDC.

11) MDC și Target ROI.

12) Debriefing și reflecție.

Cine va susține cursul:

Cursul Methods Design Concept (MDC): Productivitate  pentru îmbunătățirea profitabilității va fi susținut de Dr. Alin Posteucă. Programul de training a fost conceput cu îndrumarea directă a Dr. Shigeyasu Sakamoto, care a elaborat și a publicat conceptul.

Companiile care au aplicat cu succes MDC provin din:

  • Producție de aluminiu (Japonia)
  • Producție  de automobile (Japonia, Peninsula Scandinavă)
  • Producția de bere (Peninsula Scandinavă)
  • Producția de aparate foto (Japonia)
  • Industria de produse IT & telecomunicații (Japonia)
  • Industria cosmetică (Japonia, Peninsula Scandinavă)
  • Construcții (Japonia)
  • Industria de produse electrice și electrocasnice (Japonia, Germania, Italia)
  • Industria alimentară (Japonia)
  • Materiale alimentare (Japonia)
  • Industria utilajelor (Japonia)
  • Industria tipografică (UK)
  • Bunuri sanitare (Peninsula Scandinavă)
  • Producția de foi de sticlă (Japonia)
  • Industria metalurgică (Japonia, Peninsula Scandinavă)

Cine ar trebui să participe?

Cursul Methods Design Concept (MDC): Productivitate  pentru îmbunătățirea profitabilității este conceput special pentru a arăta top-managerilor, profesioniștilor în inginerie industrială, profesioniștilor în îmbunătățiri și practicienilor cum să transforme procesele continuu și profitabil prin metodologia inovatoare de redesign a proceselor de producție, cu sprijinul deplin al științei ingineriei industriale, pentru a crește profitabilitatea prin productivitate.

Termen limită de înscriere: 9 Martie 2020

Solicită mai multe detalii:

    Share: