Dr. Shigeyasu Sakamoto

CEO la Productivity Partner Inc.
Get In Touch

Dr. Shigeyasu Sakamoto este un consultant managerial în îmbunătățirea productivității și profitabilității și CEO la Productivity Partner Incorporation – Japan. Înainte de această poziție, Dr. Sakamoto a fost vicepreședinte al Maynard MEC AB (Suedia) și vicepreședinte al JMAC (Japan Management Association Consultants).

Dr. Sakamoto este membru al World Academy of Productivity Science. El a obținut titlul de doctor în științe politice la Graduate School of Doshisha University în Japonia și este certificat ca P.E. de către guvernul japonez. El este, de asemenea, certificat ca: inginer industrial de către European Institute of Industrial Engineers, MTM internațional, instructor method-time measurement de către International MTM Directorate (IMD), instructor MOST de către Maynard Management Institute și instructor Work-Factor și Mento Factor de către WOFAC Corporation. A lucrat pentru IMD în calitate de coordonator tehnic responsabil de dezvoltarea unui nou sistem MTM. Dr. Sakamoto este membru senior al Institute of Industrial Engineers în USA.

Dr. Sakamoto este autorul a peste 30 de cărți (în Japonia), a peste 100 de articole (în Japonia) și a peste 20 de prezentări la congrese și conferințe internaționale (la nivel mondial).

Dr. Sakamoto are o experiență de consultanță în management de peste 50 de ani și are un feedback foarte bun de la clienții săi – top management – în special în ceea ce privește contribuția directă la performanța corporațiilor cu propria metodologie dezvoltată: MDC, method design concept și măsurarea muncii, mai degrabă decât să introducă o mulțime de subiecte la modă. Tehnologiile de inginerie industrială de bază nu sunt compromise. Rezultate eficiente apar atunci când inginerii industriali știu să folosească tehnologiile și să-și demonstreze abilitățile. Acest lucru include și revenirea la elementele de bază.

Dr. Sakamoto insistă că fundamentele pentru un nivel mai ridicat de Syakaku pot fi atinse doar printr-un nivel mai ridicat al profitabilității bazat pe un nivel mai ridicat de productivitate. Există atât de multe argumente și ținte pentru îmbunătățirea productivității în scopul competitivității pe piața mondială. Cu toate acestea, nivelurile scăzute de productivitate și profitabilitate compromit doar demnitatea corporativă mai ridicată, ceea ce este Syakaku.

Referințe

1. Manufacturing Cost Policy Deployment(MCPD) and Methods Design Concept(MDC), The Path to Competitiveness,  Alin Posteucă și Shigeyasu Sakamoto, CRC Press, USA, 2017.

2. Beyond World-Class Productivity, Industrial Engineering Practice and Theory, Shigeyasu Sakamoto, Springer, UK, 2010.

3. Design concept for methods engineering in Maynard Industrial Engineering Handbook, the Fourth ed. Hodson, Shigeyasu Sakamoto, McGraw Hill, 1992.