Metoda de muncă
În ultima perioadă, metoda de muncă (operatori direcți, operatori indirecți, set-up, linii și echipamente individuale) a fost una dintre preocupările mele în câteva fabrici.
Adesea provocarea managerilor este comună: diferențe semnificative ale cycle times din procesele lor similare cu ale celor din alte plant-uri din grup (mai ales în bottleneck). Toți știu ca procesele bottleneck sunt cele care au impact asupra ROI. Preocuparea curentă a specialiștilor în inginerie industrială este de a reduce sau elimina ”non-value-added activities” ale metodei curente de lucru (prin time & motion study, balansări etc). Adesea, metoda curentă de lucru este ”copiată” aproape integral de la grup (transfer/fabrica nouă). Presiunea inițială asupra metodei de lucru este lesne de înțeles – producția trebuie sa înceapă cât mai repede (similar este și pentru noile produse). Dar, adesea, acestă metodă aleasă sub presiunea nu este tocmai productivă. Apoi, oamenii opun rezistență la schimbare și spun: ”Noi muncim în acest mod de la început și este bine așa”.
Așadar, credeți ca identificarea și stabilizarea celei mai bune metode de a combina cei trei factori de producție principali (om, mașină și materiale) este un pas primordial în asigurarea productivității țintă?
Sursa: Alin Posteucă on LinkedIn
Leave a Reply