• Ora Strategic KAIZEN_bener_mic

Ora Strategic KAIZEN (1)

 10/08/2024
By Dr. Alin Posteucă

Volumul 3, Numărul 1; Seria Ora Strategic KAIZEN – 01

A) Vizualizarea strategiei și Strategic KAIZEN: un duo dinamic

În timpul unei conversații cu un client important dornic să lanseze un program Strategic Kaizen, un Director Senior a făcut o observație izbitoare: ”Înainte de a îmbrățișa metodologia Strategic Kaizen, trebuie să ne asigurăm că strategia este vizibilă pentru toți”. Perspicacitatea lui nu se referea doar la necesitate vizualizării strategiei pentru a face vizibile și înțelese obiectivele și țintele companiei; el a subliniat lupta echipei sale de a rămâne concentrați continuu asupra sarcinilor proiectelor Strategic Kaizen. Această perspectivă a evidențiat un element esențial, dar adesea trecut cu vederea, faptul că prin vizualizarea strategiei se îmbunătățește ciclul de management Plan-Do-Check-Act (PDCA) al strategiei de realizat și consistența metodologiei Strategic Kaizen.

În mediul de afaceri efervescent de astăzi, gestionarea sarcinilor Strategic Kaizen este crucială pentru execuția cu succes a strategiei. Liderii seniori se confruntă adesea cu provocări semnificative atunci când implementează inițiative strategice, chiar dacă excelează în definirea obiectivelor și în conturarea unde doresc să ajungă cu organizația lor.

B) Puncte cheie ale vizualizării strategiei în sine și abordarea Strategic KAIZEN

Pentru a îmbunătăți performanța fiecărui angajat, este extrem de important să ne asigurăm că angajații înțeleg cu exactitate scopul și obiectivele strategiei și că le câștigăm angajamentul. Realitatea angajaților din multe companii privind niveluri de conștientizare al strategiei este următoarea: (1) nu cunosc direcția companiei și strategia de afaceri în sine, (2) nu o înțeleg cu exactitate și (3) o înțeleg, dar nu au încredere în strategia de afaceri în sine și nu contribuie consistent la îmbunătățirile strategice (proiectele Strategic Kaizen) și a celor zilnice.

Iată 3 puncte cheie:

  1. Angajamentul continuu al managerilor: crearea unei reprezentări vizuale clare și convingătoare a direcției strategice și a strategiilor cheie câștigătoare. Aceasta asigură alinierea gândirii Strategic Kaizen la toate nivelurile organizației;
  2. Noi standarde îmbunătățite pe baze științifice: implicarea managerii de top și a tuturor celorlalți oameni pentru efectuarea de operațiuni profitabile sincrone. Simbioza dintre Strategic Kaizen și kaizen tradițional (pentru eliminarea waste) cu kaikaku (schimbare/îmbunătățire radicală) este inseparabilă pentru a realiza strategia;
  3. Mobilizarea deplină a top managerilor: cooperarea oamenilor în proiectele Strategic Kaizen și mobilizarea deplină a top managerilor în jurul KAIZENshiro Budget și Takt Profit este cheia pentru implementarea cu succes a strategiilor. Scopul este de a stăpâni și reduce continuu costurile.

În munca noastră cu sute de clienți de-a lungul anilor, am observat că, deși multe organizații excelează în definirea obiectivelor lor strategice, ele se luptă cu execuția. Această deconectare duce adesea la inițiative eșuate și la obiective strategice nerealizate.

C) Iată cum metodologia Strategic KAIZEN vă poate transforma organizația:

Este obișnuit să stabiliți KPI-uri (indicatori de performanță în afaceri) pentru a gestiona starea de realizare a unei strategii, dar în multe cazuri, scopul și metoda folosită nu sunt înțelese și sunt lăsate nesupravegheate.

Ca urmare, este necesar să:

  • faceți vizibile conexiunile dintre țintele KPI-uri pe nivele de detaliere;
  • vedeți faptul că rezultatele KPI-uri sunt legate de rezultatele afacerii, cum ar fi finanțele și satisfacția clienților.

Prin Strategic Kaizen, în etapa de planificare se înțelege direcția strategică dorită de către manageri și se împărtășește această direcție între manageri și angajați, iar apoi în etapele de verificare și acțiune se vede starea de execuție a strategiei în sine. Doar atunci când strategia este vizibilă permanent si proiectele Strategic Kaizen sunt clare și realizate nivelul de management poate fi îmbunătățit.

Fără o sinergie dinamică dintre vizualizarea strategiei și metodologia Strategic Kaizen, chiar și cele mai bune strategii se pot nărui.

D) Vă invităm la webinarul nostru

Invităm liderii de afaceri care se confruntă cu aceste provocări să se alăture webinar-ului nostru, ”Vizualizarea strategiei și strategic kaizen: un duo dinamic”, pe 18 septembrie 2024, de la 19:00 la 20:00.

În această sesiune de 60 de minute, vom prezenta abordarea noastră privind vizualizarea strategiei în conexiune cu metodologia Strategic Kaizen și vom demonstra cum vă ajută acestea să preluați controlul asupra programului dumneavoastră de implementare a strategiei.

Nu ratați această oportunitate de a afla cum puteți îmbunătăți strategic productivitatea și calitatea pentru profitabilitatea țintă și cum puteți îmbunătăți responsabilitatea și execuția strategică în organizația dumneavoastră.

    Selectați varianta corectă:
    Doresc sa ma inscriu la discutieDoresc sa aflu mai multe informatii despre discutie

    Share:
    Strategic productivity and profitability consultant and researcher, Alin Posteucă, Ph.D., Ph.D. is transforming the way companies approach their strategic transformation. With over 20 years of management consulting experience, Posteucă has created effective concepts such as Strategic Kaizen, Takt Profit, KAIZENshiro Budgets and Costing. His research on production flow has led to innovative breakthroughs in strategic and operational productivity improvement.

    Posteucă's investigation into typologies of losses and waste has identified feasible improvements that can achieve the ideal state of production flow, known as Synchronous Profitable Operations (SPO). His Takt Profit model allows the optimization of production planning, transforming profit per minute into objectives for strategic improvements achieved through Strategic Kaizen projects.

    Posteucă's research has led to increased effectiveness in strategic improvements and has set the stage for future productivity in the world of manufacturing technology. He is laureate of the Romanian Academy of the "Traian Vuia" Prize, the highest scientific prize in Romania.