Annual Productivity Plan vs. Profit Plan

 27/05/2017
By Alin Posteuca

Într-un mediu economic cu creștere lentă a vânzărilor, îmbunătățirea continuă a productivității este și mai importantă pentru menținerea creșterii profiturilor. Din păcate, când vine vorba de atingerea obiectivelor anuale de îmbunătățire, majoritatea companiilor încep prea târziu, desfășoară activitățile prea lent sau nu ajung niciodată să dezvolte un plan consistent.

Planificarea și implementarea detaliată a planului îmbunătățirilor productivității ar trebui să înceapă înainte sau cel târziu în timpul procesului de bugetare (proces de bugetare care de obicei începe în luna august pentru anul următor). Planul de productivitate trebuie să se alinieze la trendul anual al costurilor unitare și al preturilor și mai ales cu planul de profit. De multe ori, procente importante din creșterea productivității se volatilizează când vine vorba de vizibilitatea profitului curent din cauza trendului crescător al costurilor asupra cărora nu se poate interveni prea mult.

Așadar, ați început planul anual al îmbunătățirilor productivității pentru anul 2018?
Care sunt principalele provocări în alegerea celor mai bune proiecte de îmbunătățire sistematică (kaizen) și sistemică (kaizaku)?
Cum planificați profitul țintă din proiectele de îmbunătățire a productivității pentru anul 2018?