• 02.09.2020

Sincronizarea si profitabilitatea proceselor

 07/09/2020
By Dr. Alin Posteucă

Oare sincronizarea proceselor la cerințele clienților este cu adevărat cea mai importantă dimensiune a unui bun sistem de producție? Aceasta a fost întrebarea mea care a apărut cu câțiva ani în urmă în timpul unei prezentări detaliate a unui sistem de producție la o foarte renumită companie de asamblare auto. Ei explicau cum caută să asigure o sincronizare a fluxului de informații și celui de materiale pentru a elimina cât mai mult posibil apariția waste. În fapt, multe dintre neperformanțele companiei sunt pasate furnizorilor (această neperformanță fiind vizibilă în scăderea profitabilității furnizorilor).

Companiile care vor continua să se concentreze aproape exclusiv pe încărcarea optimă a capacităților și pe îndeplinirea livrarilor la timp pot deveni mai ineficiente ca oricând în aceste vremuri dificile pentru noi toți. Riscul este evident: lipsa profitului și apariția falimentului mai mult sau mai puțin anunțat.

În acest context, credeți că satisfacerea totală a cerințelor clienților este abordarea sănătoasă în aceste vremuri? Oare în aceste vremuri de criză companiile nu ar trebui sa fie mai atente la profitabilitate (cost down) și la fluxul de numerar (cash up) mai mult decât de a livra la timp și de a încărca optim capacitățile?

Sursa: Alin Posteucă on LinkedIn

Share:
Dr. Alin Posteucă is a consultant in productivity and profitability, CEO of Exegens® and the author of Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Speed-Based Target Profit (SBTP) concepts. His major research areas include manufacturing policy deployment, manufacturing cost improvement and visible profitability of operational excellence by improving productivity. His recent research includes the impact of Industry 4.0 on planning and developing synchronous profitable operations and on information systems of cost and budget in order to substantially improve the operational unit costs.

He has been actively involved in various industrial consulting and training projects for more than 20 years, delivering training/ workshop programs in Productivity, Innovation, Business Transformation and Leadership for over 5,000 participants.

He has a Ph.D. in Industrial Engineering and a Ph.D. in Managerial Accounting. He has an MBA Degree and a BA Degree in Accounting and Computer Science and he is certified Public Accountant in Romania. He has published in various research journals and presented papers at numerous conferences and congresses regarding Productivity, Profitability and Industrial Engineering.

Dr. Alin Posteucă is the author of Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Speed-Based Target Profit (SBTP) concepts, published in four books at Productivity Press – Routledge/ CRC, New York (USA).