Cost-Competitiveness Improvement through MCPD Transformation (3 zile)

Următoarea sesiune publică: 13, 14, 15 Noiembrie 2019 – București

Ce este acest program și de ce este unic și inovativ?

Să fim cinstiți, o mare parte dintre cei pe care fac îmbunătățiri doar revizuiesc ceea ce a fost deja proiectat. Sunt multe companii care utilizează anumite sisteme, numite Continuous Improvement sau Operational Excellence (bazate pe: Total Quality Management (TQM); Industrial Engineering (IE); Just-In-Time (JIT); Lean Manufacturing (LM); Six Sigma and World Class Manufacturing (WCM)), care pur și simplu reorientează eforturile oamenilor inteligenți și bine intenționați, desfășoară o mare parte din proiectele Kaizen în mod inutil, iar multe programe de producție sunt așa cum au fost proiectate de la începuturile lor. Numitorul comun al acestor companii este același: asigurarea unui nivel acceptabil de eficacitate și eficiență a metodei curente de producție, dar nu garantează sub nicio formă reducerea consistentă și științifică a costurilor și atingerea continuă a Annual și mai ales a Multiannual Target Profit. Întrucât din perspectiva MCPD, în mod științific/ măsurat, între 30-50% dintre costurile unitare ale fiecărei Product Family Costs (PFC) sunt asociate Cost of Losses and Waste (CLW), MCPD prin Exegens® garantează min. 6% îmbunătățire anuală a costurilor unitare timp de minimum 5 ani consecutivi. 

În timpul acestui program de training, trecând prin cele trei discuții de simulare practică organizațională, participanții înțeleg mai bine abordarea practică a Cost Improvement prin aplicarea MCPD și învață să aplice Kaizen și Kaikaku pentru a îndeplini Cost Improvement Targets cu scopul de a se îndrepta spre un model de management inovativ, necesar pentru a sprijini o transformare prin Cost Improvement pentru a asigura profitabilitatea continuă și consistentă a companiilor.

În acest context, realizarea unui nivel acceptabil al profitabilității pe termen lung necesită implicarea totală a echipelor de manageri și a întregului personal din orice companie și dincolo de aceasta. MCPD prin Exegens® face asta (vezi exemplul de mai jos).

Așadar, reducerea continuă a costurilor unitare este – și va rămâne – una dintre sarcinile fundamentale ale echipelor de management ale oricărei companii pentru a sigura nivelul necesar de profit. MCPD prin Exegens® face asta.

Sistemul Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) a fost creat de către Dr. Alin Posteucă, fondator și CEO Exegens®, în peste 20 de ani de cercetare practică și științifică continuă și a fost publicat în cele trei cărți apărute pană acum la Productivity Press, Routledge/ CRC, New York, USA.

Ce mă pot aștepta să învăț?

În cadrul cursului Cost-Competitiveness Improvement through Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation, participanții vor:

  • înțelege principiile, fazele, pașii, instrumente esențiale ale dezvoltării MCPD pentru a asigura Cost Improvement;

  • înțelege profund ce trebuie schimbat în organizație pentru a îndeplini Annual and Multiannual Targets Profit prin Cost Improvement utilizând MCPD;

  • crea un mod de lucru unic și inovativ pentru a reduce și elimina Cost of Losses and Waste (CLW).

Ce va face acest program pentru mine?

Acest program va ajuta participanții să:

  • înțeleagă gândirea necesară pentru a atinge Cost Improvement Targets;

  • evalueze nivelul Cost of Losses and Waste (CLW) din companie;

  • înțeleagă modul de dezvoltare a Improvement Budgets pentru a susține Cost Improvement;

  • deprindă abilități de stabilire și de derulare a proiectelor anuale strategice Kaizen și Kaikaku pentru Cost Improvement și de implicarea continuă a tuturor oamenilor;

  • evalueze oportunitățile de schimbare a modului de lucru curent privind îndeplinirea țintelor de reducere anuală și multianuală a costurilor;

  • clarifice rolul fiecărui om din companie și dincolo de ea privind susținerea culturii de Cost Improvement la nivelul managementului zilnic;

  • elaboreze un plan de acțiune anual și multianual pentru Cost Improvement și să evalueze continuu nivelul de performanță necesar.

Cum este structurat acest curs de Cost-Competitiveness Improvement?

1) Conceptul de Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD)

2) Dezvoltați Productivity Business Model (PBM) și începeți să îl trăiți: obiective și cadru

3) Scenariile de profitabilitate și productivitate ca urmare a viziunii de productivitate

4) Simulare organizațională: Pro-Cost Improvement Revolution, runda 1.
Participanții vor analiza un exemplu de Annual Transformation prin MCPD System (Manufacturing Cost Improvement - MCI de cel puțin 6% pe an pentru o Product Family Cost - PFC) și își vor dezvolta o înțelegere proprie privind implementarea MCPD în organizația lor;

5) Debriefing și reflecție.

După Ziua 1 va avea loc o întâlnire a participanților de la ora 18:00 până la 19:00 pentru networking.

6) Faza 1: Manufacturing Cost Policy Analysis:
• Pasul 1: Contextul și scopul MCI

7) Faza 1: Manufacturing Cost Policy Analysis:
• Pasul 2: Annual MCI Targets and Means

8) Faza 2: Manufacturing Cost Policy Development:
• Pasul 3: Bugete anuale pentru MCI

9) Faza 2: Manufacturing Cost Policy Development:
• Pasul 4: Plan de acțiune pentru MCI

10) Debriefing și reflecție.

11) Faza 3: Manufacturing Cost Policy Management:
• Pasul 5: Angajați forța de muncă pentru MCI

12) Faza 3: Manufacturing Cost Policy Management:
• Pasul 6: Managementul performanței MCI

13) Faza 3: Manufacturing Cost Policy Management:
• Pasul 7: Daily MCI Management

14) Simulare organizațională: Pro-Cost Improvement Revolution, runda 2.
Participanții vor analiza Profitable Improvement Projects Implementation prin MCPD pentru MCI către maximizarea Output-urilor (cu Kaizen și Kaikaku reale pentru MCI) și își vor dezvolta o înțelegere proprie privind implementarea MCPD în organizația lor.

15) Simulare organizațională: Pro-Cost Improvement Revolution, runda 3.
Participanții vor analiza Profitable Improvement Projects Implementation prin MCPD pentru MCI către minimizare Input-urilor (cu Kaizen și Kaikaku reale pentru MCI) și își vor dezvolta o înțelegere proprie privind implementarea MCPD în organizația lor.

Cine va susține cursul:

Cursul Cost-Competitiveness Improvement through Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation va fi susținut de Dr. Alin Posteucă.

Cine ar trebui să participe?

Acest program privind Cost-Competitiveness Improvement prin MCPD transformation este conceput special pentru a arăta top managerilor, profesioniștilor în îmbunătățiri, practicienilor și profesioniștilor în costuri și bugetare modul de transformare continua profitabilă a companiilor pe baza unei culturi solide pro-cost improvement cu scopul de a susține cu succes eforturile de îmbunătățire continuă a profitabilității anuale și mai ales multianuale.

Termen limită de înscriere: 4 Noiembrie 2019

Solicită mai multe detalii: