Cursuri Strategie

Curs Balanced Scorecard: Proiectare și Implementare: in house, 2 zile


De ce să alegem Balanced Scorecard?

Organizațiile alocă timpi semnificativi, energie, resurse umane și financiare pentru a măsura performanțele în atingerea obiectivelor strategice. Dar “mai puțin de 10% din strategiile formulate eficient sunt executate eficient.” (Fortune Magazine). “Strategia nu a fost niciodată atât de importantă precum acum în criză.” (Exegens).

Balanced Scorecard a apărut ca un instrument excelent pentru a capta, descrie și translata obiectivele strategice ale organizațiilor în obiective înțelese pe deplin de către organizație în ansamblu, de către divizii sau parți componente ale organizației și de către toți angajații individuali sau la nivel de grupuri, astfel încât strategiile să fie implementate cu succes. 

 

Obiectivele training-ului:

Cele două zile de training practic se concentrează pe toate activitățile de care aveți nevoie pentru a proiecta sau a implementa Balanced Scorecard în organizația Dumneavoastră.

La finalul training-ului veți ști să:

 • dezvoltați bune practici pentru un sistem de management al performanțelor ;

 • construiți Balanced Scorecard în organizația Dumneavoastră;

 • translatați strategia în obiective, măsurători și ținte pe deplin înțelese de organizație;

 • dezvoltați o hartă a strategiei;

 • descompuneți strategia organizației în cascadă la nivel de Departamente și la nivel de angajați;

 • transformați Balanced Scorecard într-un Sistem Strategic de Management.

Descrierea subiectelor abordate:

Introducerea în Managementul Performanțelor și Fundamentarea Balanced Scorecard

 • Tot ceea ce trebuie să știți despre Balanced Scorecard, inclusiv: aparația conceptului, cele patru perspective, obiectivele ”hărților strategice” (Strategy Maps), conceperea și coordonarea indicatorilor de performanță (KPI – Key Performance Indicators), cauzele și efectele conexiunilor afacerii și atingerea obiectivelor propuse prin Balanced Scorecard.

Proiectarea și Implementarea Balanced Scorecard

 • Prezentarea completă teoretică și aplicată a tuturor pașilor proceselor de proiectare și implementare. Mai exact, veți învăța despre: cum se pregătește startul, cum se formează echipele, cum se realizează interviul cu Liderii Companiei, cum se face Harta Strategiei (Mapping the Strategy), cum se determină ce măsuri strategice trebuie să luați, cum se identifică țintele realizabile, armonizarea inițiativelor, sistemul de raportare în cascadă, conexiunea cu sistemul bugetar, managementul schimbării prin Balanced Scorecard, conceperea analizei strategice, construcția analizei strategice, prezentarea analizei strategice, măsuri și ținte aliniate la nivel de companie, procese, echipe și indivizi, refacerea strategiilor, Hoshin Kanri (Policy Deployment Matrix).

 •  3 workshop-uri – munca cot la cot cu participanții la training și cu expertul Exegens:

 1. Workshop I: Harta Strategiei (Mapping the Strategy);
 2. Workshop II: Identificarea Țintelor (Identifying Targets);
 3. Workshop III: Armonizarea Inițiativelor (Aligning Initiatives);

Transformarea Balanced Scorecard într-un Sistem Strategic de Management

 • Prezentarea transformării Balanced Scorecard și a proceselor cheie de management într-un sistem de măsurare managerială strategic. Revizuirea conceptelor principale: realizare de indicatori în cascadă transversal în organizație, conexiunea dintre resurse și rezultate și armonizarea cu sistemul bugetar, 6 factori de succes în implementare.

Curs cu prezentare video

Cine sunt beneficiarii:

 • managerii companiilor care caută o abordare practică de translatare a strategiilor la nivel de angajat și doresc o implementare a unui management al performanțelor;

 • managerii de proiecte;

 • managerii generali, managerii de vânzări, managerii de marketing, managerii HR, managerii financiari, controller-ii,  managerii de procese, managerii în Supply Chain din producție, distribuție și servicii etc.

Metodologia training-ului:

Training-ul oferă o abordare teoretică și practică. Training-ul va debuta cu o reamintire a conceptelor și tehnicilor tradiționale ale strategiilor și ale indicatorilor de performanță. Metodologia training-ului include: prezentare PowerPoint, întrebări/ răspunsuri, discuții și workshop-uri in grupuri mici, recapitulări, exemple practice, demonstrații, studii de caz, demonstrație video, simulări, jocuri de rol, învățarea participanților de la alți participanți, brainstorming, rezolvarea practică de probleme aduse în discuție de către participanți. Training-ul va avea trimiteri la Managementului JAPONEZ de tip KAIZEN (îmbunătățirea continuă a proceselor de afaceri și reducerea pierderilor). Training-ul face parte din suita de cursuri de Productivitate furnizate de EXEGENS.

Toate aceste cursuri standard pot fi adaptate la cerere. Toate sesiunile de formare pot fi completate cu workshop-uri adiționale și/ sau cu proiecte de consultanță integrate. Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum putem ajuta organizația dumneavoastră cu serviciile noastre de consultanță și traininguri publice/in house.