• Romanian Productivity Study Group by Exegens 3

Grupul de studiu al productivitatii din Romania: kick off

 21/03/2022
By Exegens

Importanța productivității a fost prezentată de multe ori și în multe feluri. Este arhicunoscut faptul că atât nivelul de trai al unei națiuni în ansamblul ei, cât și nivelul de trai al angajaților dintr-o companie sunt strict legate de nivelul de productivitate.

De la începutul anului 2020 (prin răspândirea persistentă a noului coronavirus) și de la începutul anului 2022 (prin apariția noilor schimbări geo-politice europene și a schimbărilor economice globale), nevoia creșterii productivității companiilor este o provocare stringentă pentru economia românească, provocare care tinde să se prelungească în mod accentuat în anii următori și care creează premisele opririi creșterii salariilor.

Pentru a aborda această stare de fapt, Dr. Alin Posteucă inaugurează acest grup de studiu pentru top manageri, mediul academic și practicieni intitulat Grupul de studiu al productivității din România (GSPR) și care va avea trei direcții principale de discuții:

 1. abordări ale îmbunătățirilor strategice ale productivității companiilor din diferite industrii în vederea identificării soluțiilor în această ”nouă eră normală”;
 2. abordarea soluțiilor de îndeplinire a țintelor indicatorii cheie de performanță (KPI) care vizează obiectivele legate de îmbunătățirea strategică a productivității companiilor din diferite industrii; și
 3. măsurarea profundă și continuă a productivității și a factorilor critici de succes pentru implementarea consistentă și completă a îmbunătățirilor productivității companiilor.

Contextul și scopul

Economia, industriile și societatea sunt nevoite să facă față numeroaselor schimbări structurale („noul-normal”), cum ar fi: piețe incerte, volume de vânzări incerte, nevoia de scădere a costurilor, flexibilizarea relațiilor cu clienții, timpii lungi de aprovizionare, insecuritatea locurilor de muncă etc.

Grupul de studiu reunește experți dintr-o varietate de domenii conexe pentru: (1) evaluarea fenomenele în desfășurarea lor, (2) evaluarea provocărilor specifice diferitelor tipologii de companii, (3) analiza trendurilor KPI-urilor curenți, (4) discutarea direcțiilor viitoare de îmbunătățire strategică a  productivității în paralel cu abordarea unui „nou-normal”, (5) studierea viitoarelor tipuri de KPI și (6) realizarea și prezentarea de studii de caz.

Chestiuni de luat în considerare de către grupul de studiu

 • Scenarii, obiective strategice, strategii și planuri de acțiune;
 • Inovare, noi produse și noi echipamente;
 • Supply chain;
 • Producție, mentenanță, calitate și mediu;
 • Inginerie industrială;
 • Leadership și învățare continuă;
 • Productivitatea birourilor și a serviciilor.

Program viitor – online (Zoom)

Prima întâlnire a grupului de studiu va avea loc pe data de 4 aprilie (luni) 2022, de la 18:00 la 20:00 (tematica discuției va fi anunțată ulterior în timp util). Vă rugăm să rețineți că întâlnirile nu vor fi deschise publicului larg, ci doar membrilor grupului. Un rezumat al discuțiilor va fi făcut public pe site-ul https://exegens.com/ la o dată ulterioară. Următoarele întâlniri vor avea loc aproximativ o dată pe lună.

Calitatea de membru al GSPR nu presupune nicio taxă de membru. Beneficiile celor aproximativ 25 de membri sunt mutuale (organizați în subgrupuri de studiu).

Exegens®: Home of the Strategic KAIZEN

Pentru înscriere, va rugam sa completați formularul de mai jos:

  *Campuri obligatorii

  Share:

  About

  Exegens® is a global consulting firm specialized in operational excellence, cost improvement and business performance improvement. Exegens® team helps customers create and implement profitable strategies and cost improvement programs that ensure a unit cost improvement of at least 6% per year for each of the next 5 years by maximizing the efficiency and effectiveness of operations.