Dr. Alin Posteucă

CEO la Exegens®
Get In Touch

Dr. Alin Posteucă este fondatorul și CEO Exegens®, o firmă de consultanță globală specializată în îmbunătățirea competitivității costurilor și excelență operațională. El ajută clienții să creeze și să implementeze strategii profitabile și programe de îmbunătățire a costurilor care să asigure o îmbunătățire a costului unitar de cel puțin 6% pe an pentru fiecare din următorii 5 ani, maximizând eficiența și eficacitatea operațiunilor.

El este autorul conceptului Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD), publicat în trei cărți la Productivity Press – Routledge/ CRC, New York (USA). Cea mai recentă, Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs (octombrie 2018) se bazează pe convingerea sa principală că profitul țintă anual și multianual poate fi atins indiferent de evoluția volumelor de vânzări, în creștere sau în scădere. El este și coautorul cărții Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) and Methods Design Concept (MDC): The Path to Competitiveness, publicată la Productivity Press New York (USA), 2017, precum și autorul cărții Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability, publicată la Productivity Press din New York (USA) în februarie 2018.

Alin Posteucă are peste 20 de ani de experiență în consultanță și training în îmbunătățirea costurilor și a susținut programe de training/ workshop pentru peste 4.000 de participanți. El este Doctor în Inginerie Industrială (Universitatea Politehnica din București) și Doctor în Economie (Academia de Studii Economice București). A absolvit stagiul doctoral (Lean) și cursul Six Sigma la Linköping University Sweden, the Quality Technology and Management Department. Este absolvent MBA, Expert Contabil – CECCAR București și trainer autorizat CNFPA.