Dr. Alin Posteucă

CEO la Exegens®
Get In Touch

Dr. Alin Posteucă este consultant în productivitate și profitabilitate, CEO la Exegens® și autor al conceptelor Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) și Speed-Based Target Profit (SBTP). Înainte de această poziție, el a ocupat funcții de conducere în companii de producție și servicii.

Domeniile sale de expertiză includ planificarea și implementarea politicilor de business, îmbunătățirea costurilor și creșterea profitabilității prin îmbunătățirea consistentă a productivității. Cercetările sale recente includ impactul Industriei 4.0 asupra planificării și dezvoltării operațiunilor profitabile sincrone și asupra sistemelor informaționale de costuri și bugete, pentru a îmbunătăți substanțial costurile unitare operaționale. De mai bine de 20 de ani a fost implicat activ în diferite proiecte de consultanță industrială și formare profesională, oferind programe de training/workshop în productivitate, inovație, transformare de afaceri și leadership pentru peste 6.000 de participanți.

El este Doctor în Inginerie industrială la Universitatea Politehnică din București, România. De asemenea, este Doctor în Contabilitate managerială la Academia de Studii Economice din București, România. A fost PhD research fellow la Institutul de Tehnologie – Universitatea Linköping, Suedia. Are o diplomă MBA și o diplomă de licență în Contabilitate și informatică la Universitatea din Iași, România. Este expert contabil în România. Totodată, el este și recenzor științific la International Journal of Productivity and Performance Management (Editura Emerald, UK) – jurnal indexat ISI și la The Romanian Journal of Technical Sciences (Academia Română).

Dr. Alin Posteucă a câștigat Premiul Traian Vuia al Academiei Române – Departamentul de Științe Tehnice (pentru anul 2020) cu cartea intitulată: Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability (Productivity Press/ Routledge/ Taylor & Francis Group, New York, USA, 2018). Acest premiu a fost acordat pentru cercetare științifică în domeniul Excelenței operaționale. De asemenea, el a publicat articole în diferite reviste de cercetare și a prezentat lucrări la numeroase conferințe și congrese cu privire la productivitate, profitabilitate și inginerie industrială.

Dr. Alin Posteucă este autorul conceptelor Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) și Speed-Based Target Profit (SBTP), publicate în patru cărți la Productivity Press – Routledge/ CRC, New York (SUA):

Profitability Scenarios
MCPD Transformation
The Path to Competitiveness

Contactați-l pe Alin pentru a afla cum vă poate ajuta să îmbunătățiți productivitatea pentru a îndeplini profitabilitatea așteptată. Programați o zi și o oră pentru a vorbi prin telefon, Zoom sau Skype.