Dr. Alin Posteucă

CEO la Exegens®
Get In Touch

Alin Posteucă, Dr. Ing, Dr. Ec, MBA
Laureat al Premiului „Traian Vuia” al Academiei Române

Priorități de cercetare: strategic productivity improvement, production planning for takt profit, KAIZENshiro budgeting, profit bottleneck, work innovative design.

El este consultant în productivitate și profitabilitate, CEO al Exegens®.

Alin Posteucă este Laureat al Premiului „Traian Vuia” al Academiei Române – Departamentul de Științe Tehnice (cel mai înalt premiu științific din România). Acest premiu este pentru cercetarea științifică în domeniul excelenței operaționale.

El este doctor în Inginerie Industrială, Universitatea Politehnică din București, România și doctor în Contabilitatea Managerială și Costuri, Academia de Studii Economice din București, România. A a efectuat studii de cercetare doctorală la Institutul de Tehnologie, Universitatea Linköping, Suedia. El este MBA, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, România. Posteucă are o diplomă de licență în Contabilitate și Informatică de Gestiune, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, România. El este Expert Contabil, filiala București.

Priorități de cercetare:
Alin Posteucă este un consultant român în productivitate și profitabilitate al cărui preocupare principală este în domeniul Takt Profit. Are peste 20 de ani de experiență în consultant de management și a primit aprecieri de la clienții săi – manageri de top – în special pentru contribuția directă la îmbunătățirea performanței corporative cu propriile metodologii dezvoltate Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD – sistem strategic de creștere a productivității pentru profitabilitate țintă), Speed-Based Target Profit (SBTP – sistem de planificare și control al producției pentru a atinge starea ideală a fluxului sau Synchronous Profitable Operations – SPO) și Strategic Kaizen (SK – sistem cuprinzător de îmbunătățire a productivității pentru a atinge obiectivele succesive ale Takt Profit cu investiții minime sau fără investiții) mai degrabă decât introducerea multor subiecte convenţionale.

Când el a cercetat interacțiunile dintre timpul țintă de operare și structurile de stoc la nivelul fluxului de producție, el a identificat tipologii detaliate de losses și waste pentru fiecare structură de costuri și a descoperit modelarea necesară pentru a atinge simultan performanța țintă operațională și financiară așteptată de companiile producătoare. Posteucă a folosit această cercetare pentru a determina potențialul de îmbunătățire a productivității strategice fezabile și a făcut astfel posibilă alegerea și implementarea celor mai eficiente proiecte Strategic Kaizen pentru a se tinde spre starea ideală a fluxului de producție (Synchronous Profitable Operations – SPO).

Posteucă a investigat tipologiile de losses și waste, cum ar fi, de exemplu, pierderile de volum de producție sau losses și waste pentru controlul producției și impactul acestora asupra structurilor de costuri. El a arătat cum efectele losses și waste asupra costurilor pot fi utilizate pentru a stabili ținte valorice îmbunătățibile ale SPO pentru a atinge obiectivele Takt Profit în același timp cu obiectivele Takt Time. El a arătat cum se transformă profitul țintă în Takt Profit (sau profitul pe minut), facilitând astfel planificarea și optimizarea producției, pentru a atinge continuu profitul țintă, indiferent de tendința vânzărilor, în creștere sau scădere. Takt Profit oferă posibilitatea de a stabili starea ideală și țintă a SPO și, în consecință, direcția strategică a îmbunătățirilor fezabile. Planificarea producției cu ajutorul Takt Profit poate transforma profitul pe minut în obiective ale îmbunătățirilor strategice realizate prin proiectele Strategic Kaizen. Takt Profit-ul lui Alin Posteucă a permis creșterea considerabilă a eficienței îmbunătățirilor strategice.

Astăzi, multe companii de producție folosesc Takt Profit pentru a obține un echilibru eficace și eficient între rezultatele managementului și resursele de management. În acest fel, planificarea producției cu ajutorul Takt Profit are ca efect integrarea revizuirii și îmbunătățirii productivității direct în procesul de planificare a afacerii și trecerea de la îmbunătățirile empirice la cele științifice strategice ale productivității.

Posteucă este implicată în prezent în cercetări care se concentrează pe productivitatea tehnologiilor viitoare.

El susține in mod curent prezentări la conferințe si congrese internaționale in domeniul: (1) productivity and profitability, (2) industrial engineering, (3) industrial strategies, (4) productivity competitive strategy.

Cărți publicate:

Profitability Scenarios
MCPD Transformation
The Path to Competitiveness

Contactați-l pe Alin pentru a afla cum vă poate ajuta să îmbunătățiți productivitatea pentru a îndeplini profitabilitatea așteptată. Programați o zi și o oră pentru a vorbi prin telefon, Zoom sau Skype.