"Colaborez cu Alin de o perioadă îndelungată deja pentru diferite proiecte și am fost martor la dezvoltarea conceptului de Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) în diferite etape până a ajuns la a treia carte despre MCPD. Sistemul MPCD este un concept de referință unic într-un mediu operațional care să conducă la îmbunătățirea productivității pentru a atinge obiectivul de profit operațional prin îmbunătățirea costurilor de producție. Folosind sistemul MCPD, este ușor de identificat și de a reduce continuu costurile de producție asociate cu pierderile (losses & waste) în cadrul proceselor fiecărei familii de produse. De asemenea, studiile de cazuri sunt foarte utile pentru a înțelege modul în care acest nou concept poate fi tradus în practică, unele dintre ele dezvoltate în fabrica noastră, așa că trebuie doar să porniți la treabă!"
Vasile Haiduc, Plant Operations Manager, DeLonghi
"Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) demonstrează modul în care sistemul MCPD ajută companiile cu diferite tipuri de producție să își concentreze strategiile de îmbunătățire și transformarea fluxurilor familiilor de produse pentru a răspunde cererii clienților, direcționând continuu îmbunătățirea costurilor de producție, convergent cu costul zero al pierderilor (losses & waste) și îmbunătățirea continuă a profitabilității. Cititorii vor găsi diferite scenarii de implementare a MCPD care arată rezultate impresionante ușor de replicat (de exemplu pentru îndeplinirea obiectivului anual al MCI, un proiect kaizen pentru MCI a atins obiective de profitabilitate prin reducerea timpului de set-up cu 70% și altul prin reducerea breakdown cu 35% pentru a crește nivelul OEE)."
Cătălin Neagoe, Lead Black Belt, Cameron, a Schlumberger company
"Este o carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) clară, coerentă și foarte bine structurată până la cele mai mici detalii, care îți canalizează atenția și privește operațiunile companiilor de producție ca fiind o adevărată „vedere explodată” pentru a identifica oportunități reale de îmbunătățire constantă și continuă a costurilor de producție (MCI) prin sistemul MCPD.
De cele mai multe ori, proiectăm, construim și folosim echipamentele fără ambiția naturală de a monitoriza îndeaproape și continuu consumul acestora (timp scurs în detaliu, piese de schimb, utilități etc.). Această „vedere explodată” a procesului de fabricație este un mod de a reface/ reseta de fiecare dată logica despre care credem adesea este perfectă pentru a elibera rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.

Aplicațiile practice reale prezentate în carte sunt foarte utile. De exemplu, repoziționarea operațiunilor bottleneck este un exemplu al modului de utilizare a acestei „vederi explodate” de date și informații pentru a declanșa acțiuni concrete de creștere a productivității pentru a realiza ținta ROI în conformitate cu așteptările companiei - am simulat acest studiu de caz și putem confirma aplicabilitatea sa practică.

Remarcabil efortul de a capta simultan detaliile și imaginea de ansamblu a proceselor!"

Gabriel Hîncu, Plant Maintenance Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems
"Animalul meu preferat este ghepardul. Nu numai pentru viteză, ci și pentru adaptarea la mediu. În același mod cartea Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability scrisă de Alin Posteuca ne arată nu numai să fim cei mai buni, ci și cum să ne adaptăm la un nou tip de economie. Alin prin cartea sa arată o perspectivă nouă asupra lumii noi. Prin simple studii de caz din cartea sa, Alin ne arată cum să ne adaptăm la o nouă economie. Recomand cu încredere sistemul MCPD și cartea sa tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească costurile de producție aplicând sfaturile din cartea sa."
Constantin Anechitei, Lean Manager at Filtration Group
"În producție, treaba noastră este să găsim continuu echilibrul între cost, eficacitate și inovație pentru a rămâne competitivi pe o piață tot mai selectivă. Tema abordată de Alin reflectă pe deplin lupta pentru descoperirea acestui echilibru, chiar dacă înseamnă descoperirea unor lucruri mai puțin plăcute, care pot fi ascunse în zone neașteptate. De asemenea, sistemul MCPD consideră că este util să se efectueze radiografia companiei, dacă cititorul parcurge etapele indicate. Cartea este utilă pentru factorii de decizie care iau decizii bazate pe date, dar și pentru cei care doresc să învețe această nouă abordare. Cu sistemul MCPD, veți putea găsi acele rezerve necunoscute de profitabilitate și productivitate în compania dvs."
Gheorghe Dumitru, Manufacturing Engineering Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum putem ajuta organizația dumneavoastră cu serviciile noastre de consultanță și training.

Share: