Uneori trebuie să munciți mult pentru a înțelege datele - datele pot acoperi secretele operațiunilor dumneavoastră: ce este bine, ce este rău... și ce este de-a dreptul urât. Și uneori trebuie să lucrați la nivel detaliat pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă... și pentru a descoperi de ce.
Abordarea MCPD face acest lucru - lucrează la nivelul detaliat de date pentru a dezvălui acele secrete. Dar mai mult decât atât - aduce progresul. Folosește ținte pentru a motiva, pentru a provoca și pentru a oferi dovezi ale posibilului, ale realisticului, ale „adevărului”. Managerii pot lucra apoi la un nivel zilnic pentru a identifica de ce aceste obiective nu sunt îndeplinite - și pentru a îmbunătăți operațiunile astfel încât țintele să fie îndeplinite în mod regulat și constant. Desfășurarea MCPD pune controlul ferm în mâna managerilor. Poate cel mai important, MCPD oferă legăturile dintre „viziunea productivității” și obiectivele pe termen mai lung - și obiectivele și planurile de acțiune care determină îmbunătățirea pe termen scurt. Adoptarea și utilizarea sistemului MCPD dezvăluie rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.
Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului) a făcut o treabă remarcabilă de a condensa o mulțime de informații detaliate într-o carte ușor de citit, interesantă și provocatoare. Dacă sunteți tipul de manager care apreciază determinarea politicii și luarea deciziilor pe bază de dovezi, atunci MCPD este abordarea pentru dvs. Dacă nu sunteți încă convins, citiți rezultatele exemplelor de caz - această abordare funcționează!"
Cartea începe cu o descriere excelentă a problemelor și nevoilor mediului de producție, iar apoi noua metodă de abordare este introdusă și explicată în termeni care pot fi ușor înțeleși nu numai de către profesioniștii cu educație academică, ci și de către oamenii care lucrează fiecare zi în fabricile de producție și trebuie să rezolve atâtea probleme.
La final, cartea analizează exemple de producție din viața de zi cu zi și propune soluții practice pentru optimizarea celor bune sau eliminarea celor rele.
După ce am petrecut un timp plăcut citind și clarificându-mă profesional, recomand această carte tuturor celor interesați de îmbunătățirea eficienței procesului de producție de care este responsabil!"
În cartea sa, Alin descrie nevoile acestei strategii (de ce?) și pașii pentru această implementare a sistemului de transformare pentru îndeplinirea tangibilă și constantă a MCI (cum?). Și studiul de caz prezentat în secțiunea a 3-a a cărții este un ”deschizător de minte” pentru organizațiile aflate pe calea pentru această implementare a dezvoltării strategiei, cu toate legăturile dintre fluxul de producție al familiilor de produse, înțelegerea costului pierderilor (losses & waste) și acțiuni sau inițiative de îmbunătățire pe tot parcursul fluxului de producție, la toate nivelurile în organizație și obiectivul anual al MCI."
De cele mai multe ori, proiectăm, construim și folosim echipamentele fără ambiția naturală de a monitoriza îndeaproape și continuu consumul acestora (timp scurs în detaliu, piese de schimb, utilități etc.). Această „vedere explodată” a procesului de fabricație este un mod de a reface/ reseta de fiecare dată logica despre care credem adesea este perfectă pentru a elibera rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.
Aplicațiile practice reale prezentate în carte sunt foarte utile. De exemplu, repoziționarea operațiunilor bottleneck este un exemplu al modului de utilizare a acestei „vederi explodate” de date și informații pentru a declanșa acțiuni concrete de creștere a productivității pentru a realiza ținta ROI în conformitate cu așteptările companiei - am simulat acest studiu de caz și putem confirma aplicabilitatea sa practică.
Remarcabil efortul de a capta simultan detaliile și imaginea de ansamblu a proceselor!"
De asemenea, aș evidenția în mod special cele trei studii de caz de la sfârșitul cărții: precise în definirea problemei, oferirea „modelului” clar și a foii de parcurs pentru implementarea MCPD, analiza rezultatelor și concluziile. O lectură de luat în considerare pentru fiecare manager pasionat de îmbunătățirea rezultatelor sale!"
Din perspectiva mea personală, acest manual este unul care lipsea din ”trusa de scule” a multor agenți de schimbare și formatori deoarece face legătura dintre diferitele metodologii utilizate de organizații și, în plus, aduce transformarea costurilor și profitabilitatea înapoi în discuția despre nevoia de proiecte și agenți de schimbare care să fie implicați în transformările organizaționale.
De-a lungul cărții, am citit noua metodologie cu pași care vor fi implementați riguros ca Nevoia pentru Reducerea Continuă a Costurilor, către Transformare, Implementare și Consistență pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție. Cele două studii de caz sunt foarte detaliate, astfel încât multe organizații pot urma planul, în timp ce formarea și educația pot fi dezvoltate în mod constant de către cei care consideră Kaizen și Kaikaku ca fiind în centrul oricărui proces."
Implementarea unei politici de producție raționale și controlate de către riscuri, integrată de la proiectarea timpurie a produsului până la producția în masă, se bazează în mare măsură pe regulatoarele de costuri ale produsului, unde costul de producție este plasat în centrul său. Acest lucru face evident că aplicarea continuă și consecventă a Manufacturing Cost Policy Deployment trebuie considerată ca element ”roșu” al gestionării tabloului de bord. Indiferent de poziție și experiență, cartea lui Alin vă va aduce idei noi și interesante, informații care vă vor face să reconsiderați abordarea managerială și modelul cu care ați fost obișnuit, îmbunătățind cu siguranță abordarea personală a managementului afacerii."
Trebuie să înțelegeți datele din companie și ce să faceți cu acestea. Manufacturing Cost Policy Deployment este un ghid detaliat și foarte bine structurat care vă oferă sfaturi și exemple corecte despre cum să faceți acest lucru. Vă oferă răspunsurile la întrebări pe care poate le-ați avut întotdeauna în cap, dar nu au fost niciodată puse cu adevărat.
Revenind la început: până în prezent, majoritatea companiilor de producție au cel puțin o înțelegere de bază a Lean, dar acest lucru nu funcționează dacă costurile nu sunt sub control, profiturile sunt scăzute sau chiar lipsesc, iar oamenii nu se simt implicați și motivați. De ce sunt atât de importante țintele și modul în care sunt abordate? Cum ne putem asigura că suntem pe deplin conștienți de pierderile noastre existente și cum să transformăm toate informațiile disponibile într-o planificare mai bună și în obiective adecvate? Cum îi implicăm pe toți, care este legătura dintre motivație, ținte și profit? Ce învățăm de la clienții noștri, de la piață - și de ce? Și există atât de multe alte întrebări, iar cea mai bună parte a MCPD este că abordează toate aceste întrebări cu date și exemple clare și vă ajută să obțineți răspunsuri.
Îl cunosc pe Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului MCPD) de mulți ani și această lucrare este un adevărat punct culminant al cercetărilor sale îndelungate. Este una dintre acele cărți pe care ți-ai dorit să le ai la începutul carierei tale, când erai responsabil pentru proiecte sau afaceri critice și știai că lucrurile se pot face mai bine. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să înveți!"
Alin prezintă o nouă metodă pentru a identifica prioritățile pentru activitățile de îmbunătățire, analizând CLW (comparativ cu analiza doar a KPI-urilor de genul: „down time”, „scrap/ rework rate”, etc.). Cuantificarea pierderilor (losses & waste) într-o valoare monetară oferă inginerilor de îmbunătățire continuă și/ sau managementului mijlociu argumentele corecte pentru a convinge conducerea să aprobe resursele proiectelor de îmbunătățire. Pe de altă parte, top managementul poate lega mai bine activitățile de îmbunătățire de țintele anuale de reducere a costurilor. Studiile de caz arătate ajută la clarificarea întrebărilor care ar putea apărea atunci când se încearcă punerea în practică a acestei noi teorii.
Această carte este utilă companiilor care încep o călătorie de îmbunătățire sau companiilor care au încercat deja să-și îmbunătățească operațiunile, dar nu au reușit să obțină un impact semnificativ. Sistemul MCPD asigură o orientare pas cu pas pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție."
Conceptul de transformare MCPD dezvoltat de către Alin Posteuca și detaliat în această carte, împreună cu conceptul Management Branding de același autor sunt instrumente puternice pentru a fi utilizate de către manageri la toate nivelurile. Managementul superior trebuie să înglobeze conceptul, iar nivelurile inferioare ale managementului trebuie să implementeze practic pe shopfloor etapele descrise.
Studiile de caz de la sfârșitul cărții demonstrează că conceptul funcționează bine cu abordarea structurată, munca grea și munca în echipă atunci când nu există bariere între funcțiile afacerilor."