Opinii despre Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability
MCPD Transformation
"Dezvăluie productivitatea ascunsă!

Uneori trebuie să munciți mult pentru a înțelege datele - datele pot acoperi secretele operațiunilor dumneavoastră: ce este bine, ce este rău... și ce este de-a dreptul urât. Și uneori trebuie să lucrați la nivel detaliat pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă... și pentru a descoperi de ce.

Abordarea MCPD face acest lucru - lucrează la nivelul detaliat de date pentru a dezvălui acele secrete. Dar mai mult decât atât - aduce progresul. Folosește ținte pentru a motiva, pentru a provoca și pentru a oferi dovezi ale posibilului, ale realisticului, ale „adevărului”. Managerii pot lucra apoi la un nivel zilnic pentru a identifica de ce aceste obiective nu sunt îndeplinite - și pentru a îmbunătăți operațiunile astfel încât țintele să fie îndeplinite în mod regulat și constant. Desfășurarea MCPD pune controlul ferm în mâna managerilor. Poate cel mai important, MCPD oferă legăturile dintre „viziunea productivității” și obiectivele pe termen mai lung - și obiectivele și planurile de acțiune care determină îmbunătățirea pe termen scurt. Adoptarea și utilizarea sistemului MCPD dezvăluie rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.

Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului) a făcut o treabă remarcabilă de a condensa o mulțime de informații detaliate într-o carte ușor de citit, interesantă și provocatoare. Dacă sunteți tipul de manager care apreciază determinarea politicii și luarea deciziilor pe bază de dovezi, atunci MCPD este abordarea pentru dvs. Dacă nu sunteți încă convins, citiți rezultatele exemplelor de caz - această abordare funcționează!"

John Heap, President al World Confederation of Productivity Science
"Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) conține o abordare cuprinzătoare pentru a informa cititorul despre cum poate obține profitabilitatea producției. În timp ce lecțiile din cadrul acestora sunt discutate în numeroase publicații și forumuri profesionale, puține dintre ele par să abordeze problemele cu atât de mult bun simț. În mod similar, se pare că există multe publicații care demonstrează expertiză în planificarea și elaborarea politicilor, dar puțini dintre ei ne spun cum să executăm mai bine aceste planuri. Această carte face ambele. Cartea începe prin a demonstra nevoia de MCPD și importanța angajamentului echipei manageriale. Apoi se aprofundează etapele foarte practice necesare atât pentru implementare, cât și pentru utilizarea ulterioară continuă. În cele din urmă, oferă exemple de lucru pentru a demonstra eficacitatea abordărilor. Rezultatul este un ghid extrem de practic care ar trebui să permită cititorului atent să implementeze MCPD în beneficiul organizației sale."
G. Don Taylor, Ph.D., P.E., Charles O. Gordon Professor – Virginia Tech, Vice Provost for Learning Systems Innovation and Effectiveness
"Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) este o abordare nouă, originală, științifică, metodică și o abordare practică pentru reducerea costurilor de producție într-un mediu de fabricație. Prin educația sa profesională, implicarea practică și expunerea la problemele de producție de zi cu zi, dl. Dr. Posteuca prezintă atât mediului academic, cât și oamenilor din producție, un nou tip de analiză științifică și de optimizare a activităților.

Cartea începe cu o descriere excelentă a problemelor și nevoilor mediului de producție, iar apoi noua metodă de abordare este introdusă și explicată în termeni care pot fi ușor înțeleși nu numai de către profesioniștii cu educație academică, ci și de către oamenii care lucrează fiecare zi în fabricile de producție și trebuie să rezolve atâtea probleme.

La final, cartea analizează exemple de producție din viața de zi cu zi și propune soluții practice pentru optimizarea celor bune sau eliminarea celor rele.

După ce am petrecut un timp plăcut citind și clarificându-mă profesional, recomand această carte tuturor celor interesați de îmbunătățirea eficienței procesului de producție de care este responsabil!"

Florin Larion, Lean-Six Sigma Master Black Belt, Philadelphia, USA
"Abordarea din această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) este excelentă. Prin această carte, Alin Posteuca ajută organizațiile să descopere potențialul ascuns al profitabilității prin înțelegerea costurilor de producție din spatele pierderilor (losses & waste) din fluxul familiilor de produse și alinierea acțiunilor și inițiativelor de îmbunătățire pentru atingerea obiectivului de îmbunătățire a costurilor de producție (MCI). Sistemul MCPD se adresează managementului de vârf care trebuie să îndeplinească țintele de profitabilitate prin îmbunătățirea strategică și operațională a eficienței producției, dar foarte important, această transformare se bazează pe toată implicarea forței de muncă pe această cale.

În cartea sa, Alin descrie nevoile acestei strategii (de ce?) și pașii pentru această implementare a sistemului de transformare pentru îndeplinirea tangibilă și constantă a MCI (cum?). Și studiul de caz prezentat în secțiunea a 3-a a cărții este un ”deschizător de minte” pentru organizațiile aflate pe calea pentru această implementare a dezvoltării strategiei, cu toate legăturile dintre fluxul de producție al familiilor de produse, înțelegerea costului pierderilor (losses & waste) și acțiuni sau inițiative de îmbunătățire pe tot parcursul fluxului de producție, la toate nivelurile în organizație și obiectivul anual al MCI."

Catalin Neagoe, Lead Black Belt, Cameron, a Schlumberger company
"Este o carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) clară, coerentă și foarte bine structurată până la cele mai mici detalii, care îți canalizează atenția și privește operațiunile companiilor de producție ca fiind o adevărată „vedere explodată” pentru a identifica oportunități reale de îmbunătățire constantă și continuă a costurilor de producție (MCI) prin sistemul MCPD.

De cele mai multe ori, proiectăm, construim și folosim echipamentele fără ambiția naturală de a monitoriza îndeaproape și continuu consumul acestora (timp scurs în detaliu, piese de schimb, utilități etc.). Această „vedere explodată” a procesului de fabricație este un mod de a reface/ reseta de fiecare dată logica despre care credem adesea este perfectă pentru a elibera rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.

Aplicațiile practice reale prezentate în carte sunt foarte utile. De exemplu, repoziționarea operațiunilor bottleneck este un exemplu al modului de utilizare a acestei „vederi explodate” de date și informații pentru a declanșa acțiuni concrete de creștere a productivității pentru a realiza ținta ROI în conformitate cu așteptările companiei - am simulat acest studiu de caz și putem confirma aplicabilitatea sa practică.

Remarcabil efortul de a capta simultan detaliile și imaginea de ansamblu a proceselor!"

Gabriel Hîncu, Plant Maintenance Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems
"Odată ce am avut șansa de a face o recenzie la Manufacturing Cost Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability, am fost pregătit pentru o lucrare documentată, precisă, profund conectată la realitățile operaționale. Nu am fost dezamăgit: bine structurată, dovedind cunoștințe profunde despre Lean și aspectele financiare, această carte nu este un instrument de „soluționare rapidă”, ci un atu real dacă căutați o abordare multianuală, implicarea echipei și transformarea companiei. Mai mult: vorbește deschis, de la început, despre principalele bariere în calea transformării consistente/ durabile a companiilor de producție - printre care lipsa unui angajament managerial real este indicată ca fiind decisivă.

De asemenea, aș evidenția în mod special cele trei studii de caz de la sfârșitul cărții: precise în definirea problemei, oferirea „modelului” clar și a foii de parcurs pentru implementarea MCPD, analiza rezultatelor și concluziile. O lectură de luat în considerare pentru fiecare manager pasionat de îmbunătățirea rezultatelor sale!"

Ovidiu Ambrus, Plant Manager la Litens Automotive Eastern Europe (Litens Automotive Group)
"Citind această carte devine evident că tocmai a fost publicată o nouă metodologie de implementare a costurilor și eficienței necesare în secolul 21 în întreaga lume.

Din perspectiva mea personală, acest manual este unul care lipsea din ”trusa de scule” a multor agenți de schimbare și formatori deoarece face legătura dintre diferitele metodologii utilizate de organizații și, în plus, aduce transformarea costurilor și profitabilitatea înapoi în discuția despre nevoia de proiecte și agenți de schimbare care să fie implicați în transformările organizaționale.

De-a lungul cărții, am citit noua metodologie cu pași care vor fi implementați riguros ca Nevoia pentru Reducerea Continuă a Costurilor, către Transformare, Implementare și Consistență pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție. Cele două studii de caz sunt foarte detaliate, astfel încât multe organizații pot urma planul, în timp ce formarea și educația pot fi dezvoltate în mod constant de către cei care consideră Kaizen și Kaikaku ca fiind în centrul oricărui proces."

Dorina Grossu, Professor eLearning, BITSPEC Lean Six Sigma certification
"Animalul meu preferat este ghepardul. Nu numai pentru viteză, ci și pentru adaptarea la mediu. În același mod cartea Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability scrisă de Alin Posteuca ne arată nu numai să fim cei mai buni, ci și cum să ne adaptăm la un nou tip de economie. Alin prin cartea sa arată o perspectivă nouă asupra lumii noi. Prin simple studii de caz din cartea sa, Alin ne arată cum să ne adaptăm la o nouă economie. Recomand cu încredere sistemul MCPD și cartea sa tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească costurile de producție aplicând sfaturile din cartea sa."
Constantin Anechitei, Lean Manager la Filtration Group
"În producție, treaba noastră este să găsim continuu echilibrul între cost, eficacitate și inovație pentru a rămâne competitivi pe o piață tot mai selectivă. Tema abordată de Alin reflectă pe deplin lupta pentru descoperirea acestui echilibru, chiar dacă înseamnă descoperirea unor lucruri mai puțin plăcute, care pot fi ascunse în zone neașteptate. De asemenea, sistemul MCPD consideră că este util să se efectueze radiografia companiei, dacă cititorul parcurge etapele indicate. Cartea este utilă pentru factorii de decizie care iau decizii bazate pe date, dar și pentru cei care doresc să învețe această nouă abordare. Cu sistemul MCPD, veți putea găsi acele rezerve necunoscute de profitabilitate și productivitate în compania dvs."
Gheorghe Dumitru, Manufacturing Engineering Manager, ZF Group-TRW Airbag Systems
"La început, cartea prezintă o privire de ansamblu pentru întreaga organizație și explică foarte bine modul în care toate nivelurile trebuie să înțeleagă că îmbunătățirea continuă a costurilor de producție nu este un obiectiv doar pentru departamentul de producție, ci necesită mobilizarea tuturor oamenilor din companie. Asta înseamnă că toți trebuie să îmbunătățească continuu activitățile (Kaizen) și acțiunile (Kaikaku) ale proceselor pentru costurile fiecărei familii de produse. Cartea are exemple concrete foarte utile în practica de zi cu zi. Recomand sincer această carte tuturor managerilor care doresc să își îmbunătățească munca și doresc să aibă rezultate mai bune."
Monica Vuscan, Director tehnic-producție la Farmec
"Conceptul de Manufacturing Cost Policy și desfășurarea acestuia se adresează prin intermediul acestei cărți atât conducerii la nivel înalt a corporațiilor, cât și managerilor juniori ai firmelor mici. Cartea oferă o descriere amănunțită a abordării aplicabile oricărei etape a ciclului de viață al dezvoltării afacerilor, evidențiind calea de urmat într-o abordare de management integrat. În același timp, cartea abordează soluțiile de zi cu zi pentru a fi implementate pe două căi (Top-Down și Bottom-Up). Cartea oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor factorilor simultani care ar putea fi trecuți cu vederea atunci când ne propunem să rezistăm concurenței și ne învață tot mai multe despre adaptarea rapidă sub indicatori controlați la gestionarea riscurilor de schimbare.

Implementarea unei politici de producție raționale și controlate de către riscuri, integrată de la proiectarea timpurie a produsului până la producția în masă, se bazează în mare măsură pe regulatoarele de costuri ale produsului, unde costul de producție este plasat în centrul său. Acest lucru face evident că aplicarea continuă și consecventă a Manufacturing Cost Policy Deployment trebuie considerată ca element ”roșu” al gestionării tabloului de bord. Indiferent de poziție și experiență, cartea lui Alin vă va aduce idei noi și interesante, informații care vă vor face să reconsiderați abordarea managerială și modelul cu care ați fost obișnuit, îmbunătățind cu siguranță abordarea personală a managementului afacerii."

Dana Groapa, Timisoara Medical Subsidiary, Design Quality Manager at Flex
"Toată lumea vrea să îmbunătățească costurile, toată lumea își dorește rezultate de lungă durată, dar majoritatea ”fructelor care se desprind ușor” sunt deja consumate până acum. Deci, ce se întâmplă în producție atunci când aplicați doar ceea ce utilizează toți ceilalți? Ei bine, cel mai probabil aveți rezultate similare cu toți ceilalți și atunci doar un factor subiectiv sau accidental va face diferența. În mod evident, trebuie să faceți ceva mai mult decât faceți deja dumneavoastră sau oricine altcineva dacă doriți să aveți un avantaj corect. Nu există o soluție rapidă sau o soluție miracol. Deci, ce poți face atunci?

Trebuie să înțelegeți datele din companie și ce să faceți cu acestea. Manufacturing Cost Policy Deployment este un ghid detaliat și foarte bine structurat care vă oferă sfaturi și exemple corecte despre cum să faceți acest lucru. Vă oferă răspunsurile la întrebări pe care poate le-ați avut întotdeauna în cap, dar nu au fost niciodată puse cu adevărat.

Revenind la început: până în prezent, majoritatea companiilor de producție au cel puțin o înțelegere de bază a Lean, dar acest lucru nu funcționează dacă costurile nu sunt sub control, profiturile sunt scăzute sau chiar lipsesc, iar oamenii nu se simt implicați și motivați. De ce sunt atât de importante țintele și modul în care sunt abordate? Cum ne putem asigura că suntem pe deplin conștienți de pierderile noastre existente și cum să transformăm toate informațiile disponibile într-o planificare mai bună și în obiective adecvate? Cum îi implicăm pe toți, care este legătura dintre motivație, ținte și profit? Ce învățăm de la clienții noștri, de la piață - și de ce? Și există atât de multe alte întrebări, iar cea mai bună parte a MCPD este că abordează toate aceste întrebări cu date și exemple clare și vă ajută să obțineți răspunsuri.

Îl cunosc pe Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului MCPD) de mulți ani și această lucrare este un adevărat punct culminant al cercetărilor sale îndelungate. Este una dintre acele cărți pe care ți-ai dorit să le ai la începutul carierei tale, când erai responsabil pentru proiecte sau afaceri critice și știai că lucrurile se pot face mai bine. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să înveți!"

Ovidiu Morosanu, Global Sourcing Leader – Progress Rail, a Caterpillar company
"Manufacturing Cost Policy Deployment Transformation este o nouă abordare. Scopul MCPD este reducerea costurilor pierderilor (losses & waste - CLW), abordând domeniile care oferă cele mai multe oportunități de îmbunătățire. Cartea prezintă o abordare structurată pentru a analiza costurile și a implementa o strategie pe termen lung pentru îmbunătățirea profitabilității.

Alin prezintă o nouă metodă pentru a identifica prioritățile pentru activitățile de îmbunătățire, analizând CLW (comparativ cu analiza doar a KPI-urilor de genul: „down time”, „scrap/ rework rate”, etc.). Cuantificarea pierderilor (losses & waste) într-o valoare monetară oferă inginerilor de îmbunătățire continuă și/ sau managementului mijlociu argumentele corecte pentru a convinge conducerea să aprobe resursele proiectelor de îmbunătățire. Pe de altă parte, top managementul poate lega mai bine activitățile de îmbunătățire de țintele anuale de reducere a costurilor. Studiile de caz arătate ajută la clarificarea întrebărilor care ar putea apărea atunci când se încearcă punerea în practică a acestei noi teorii.

Această carte este utilă companiilor care încep o călătorie de îmbunătățire sau companiilor care au încercat deja să-și îmbunătățească operațiunile, dar nu au reușit să obțină un impact semnificativ. Sistemul MCPD asigură o orientare pas cu pas pentru a realiza îmbunătățirea costurilor de producție."

Emilian Dobroaica, Supplier Engineer la Lam Research AG
"Odată ce începeți să citiți această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă), vă dați seama cât de mare este complexitatea afacerilor de care trebuie să se ocupe managerii zi de zi. ”Săpând” mai mult în adâncul cărții, complexitatea se transformă în pași simpli prin abordarea structurată a MCPD. Începeți să înțelegeți mai bine conexiunile dintre funcțiile afacerilor, ținând în minte faptul că profitul este motivul pentru care există companiile.

Conceptul de transformare MCPD dezvoltat de către Alin Posteuca și detaliat în această carte, împreună cu conceptul Management Branding de același autor sunt instrumente puternice pentru a fi utilizate de către manageri la toate nivelurile. Managementul superior trebuie să înglobeze conceptul, iar nivelurile inferioare ale managementului trebuie să implementeze practic pe shopfloor etapele descrise.

Studiile de caz de la sfârșitul cărții demonstrează că conceptul funcționează bine cu abordarea structurată, munca grea și munca în echipă atunci când nu există bariere între funcțiile afacerilor."

Ovidiu Grama, Production Supervisor- Manufacturing
Share: