"Dezvăluie productivitatea ascunsă!

Uneori trebuie să munciți mult pentru a înțelege datele - datele pot acoperi secretele operațiunilor dumneavoastră: ce este bine, ce este rău... și ce este de-a dreptul urât. Și uneori trebuie să lucrați la nivel detaliat pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă... și pentru a descoperi de ce.

Abordarea MCPD face acest lucru - lucrează la nivelul detaliat de date pentru a dezvălui acele secrete. Dar mai mult decât atât - aduce progresul. Folosește ținte pentru a motiva, pentru a provoca și pentru a oferi dovezi ale posibilului, ale realisticului, ale „adevărului”. Managerii pot lucra apoi la un nivel zilnic pentru a identifica de ce aceste obiective nu sunt îndeplinite - și pentru a îmbunătăți operațiunile astfel încât țintele să fie îndeplinite în mod regulat și constant. Desfășurarea MCPD pune controlul ferm în mâna managerilor. Poate cel mai important, MCPD oferă legăturile dintre „viziunea productivității” și obiectivele pe termen mai lung - și obiectivele și planurile de acțiune care determină îmbunătățirea pe termen scurt. Adoptarea și utilizarea sistemului MCPD dezvăluie rezerve ascunse de productivitate și profitabilitate.

Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului) a făcut o treabă remarcabilă de a condensa o mulțime de informații detaliate într-o carte ușor de citit, interesantă și provocatoare. Dacă sunteți tipul de manager care apreciază determinarea politicii și luarea deciziilor pe bază de dovezi, atunci MCPD este abordarea pentru dvs. Dacă nu sunteți încă convins, citiți rezultatele exemplelor de caz - această abordare funcționează!"

John Heap, Președintele World Confederation of Productivity Science
"Această carte (despre Manufacturing Cost Policy Deployment) oferă o modalitate de a îmbunătăți abordarea practică și instrumente pentru stabilirea costurilor țintă competitive, cu o abordare inginerească a obiectivelor la început pentru a le desfășura apoi pentru întreaga organizație în ceea ce privește managementul costurilor și reducerea costurilor, folosind atât scenarii de creștere cât și de reducere a vânzărilor."
Shigeyasu Sakamoto, Ph.D. Doshisya, P.E., CEO, Productivity Partner INC. Japan
"Managementul eficient al costurilor stă la baza realizării unei producții competitive, iar strategia de producție este dominată tot mai mult de nevoia de a reduce costurile de operare. Companiile care reduc în mod arbitrar costurile pentru a satisface obiectivele de profitabilitate pe termen scurt ratează oportunitatea mai mare de a reduce costurile și de a crește productivitatea în același timp. Aici cartea lui Alin aduce o contribuție importantă și unică, punând în aplicare domeniile de management strategic și de îmbunătățire a operațiunilor. Prin intermediul MCPD, factorii de decizie sunt mai bine informați pentru a identifica oportunitățile de reducere a costurilor, care pot fi apoi implementate prin îmbunătățirea productivității. Mai bine spus, MCPD îmbunătățește producția: mai ieftin, mai productiv și mai capabil să concureze la scară globală."
Daniel Eyers, Ph.D., Profesor de Manufacturing Systems Management - Universitatea Cardiff
"Scrisă de către un doctor profesionist experimentat, cartea lui Alin Posteucă este deschide o nouă cale de abordare științifică și practică a conceptelor de operațiuni de producție. Vrei să-ți faci afacerea mai profitabilă, tu, antreprenor din zilele noastre? Dorești să intri în minunata filozofie a productivității, să cunoști cele mai noi idei pe care experții le transmit către shop floor?

Cartea lui Alin este un răspuns și un ghid practic la toate acestea. Prezintă etapele și factorii fundamentali și științifici care susțin noua sa abordare foarte originală a profitabilității și a productivității și, de asemenea, sugestii practice atunci când se confruntă cu probleme în producție."

Florin Larion, Lean-Six Sigma Master Black Belt, Philadelphia, USA
"În timp ce majoritatea autorilor își concentrează eforturile, experiența și explicațiile asupra îmbunătățirii productivității, Alin, cu al său ``Manufacturing Cost Policy Deployment`` (MCPD) merge mai departe - oferind factori de îmbunătățire reală, direcționare continuă a îmbunătățirilor către profit, cuantificarea financiară a rezultatelor - toate elementele necesare pentru a obține rezultatele unei productivități îmbunătățite la nivelul profit and loss statement (P&L). Această a treia carte dedicată MCPD, denumită ”Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs” este „un manual la nivel avansat”: 15 proiecte de îmbunătățire care documentează scenarii explicate anterior, concis, clar, țintit și evident ușor de replicat pentru a îndeplini obiectivul de îmbunătățire a costurilor de producție (MCI) - NU puteți pretinde că nu ați găsit situația companiei dumneavoastră în una dintre acestea."
Ovidiu Ambrus, Plant Manager la Litens Automotive Eastern Europe (Litens Automotive Group)
"La început, cartea prezintă o privire de ansamblu pentru întreaga organizație și explică foarte bine modul în care toate nivelurile trebuie să înțeleagă că îmbunătățirea continuă a costurilor de producție nu este un obiectiv doar pentru departamentul de producție, ci necesită mobilizarea tuturor oamenilor din companie. Asta înseamnă că toți trebuie să îmbunătățească continuu activitățile (Kaizen) și acțiunile (Kaikaku) ale proceselor pentru costurile fiecărei familii de produse. Cartea are exemple concrete foarte utile în practica de zi cu zi. Recomand sincer această carte tuturor managerilor care doresc să își îmbunătățească munca și doresc să aibă rezultate mai bune."
Monica Vuscan, Director tehnic-producție la Farmec
"Toată lumea vrea să îmbunătățească costurile, toată lumea își dorește rezultate de lungă durată, dar majoritatea ”fructelor care se desprind ușor” sunt deja consumate până acum. Deci, ce se întâmplă în producție atunci când aplicați doar ceea ce utilizează toți ceilalți? Ei bine, cel mai probabil aveți rezultate similare cu toți ceilalți și atunci doar un factor subiectiv sau accidental va face diferența. În mod evident, trebuie să faceți ceva mai mult decât faceți deja dumneavoastră sau oricine altcineva dacă doriți să aveți un avantaj corect. Nu există o soluție rapidă sau o soluție miracol. Deci, ce poți face atunci?

Trebuie să înțelegeți datele din companie și ce să faceți cu acestea. Manufacturing Cost Policy Deployment este un ghid detaliat și foarte bine structurat care vă oferă sfaturi și exemple corecte despre cum să faceți acest lucru. Vă oferă răspunsurile la întrebări pe care poate le-ați avut întotdeauna în cap, dar nu au fost niciodată puse cu adevărat.

Revenind la început: până în prezent, majoritatea companiilor de producție au cel puțin o înțelegere de bază a Lean, dar acest lucru nu funcționează dacă costurile nu sunt sub control, profiturile sunt scăzute sau chiar lipsesc, iar oamenii nu se simt implicați și motivați. De ce sunt atât de importante țintele și modul în care sunt abordate? Cum ne putem asigura că suntem pe deplin conștienți de pierderile noastre existente și cum să transformăm toate informațiile disponibile într-o planificare mai bună și în obiective adecvate? Cum îi implicăm pe toți, care este legătura dintre motivație, ținte și profit? Ce învățăm de la clienții noștri, de la piață - și de ce? Și există atât de multe alte întrebări, iar cea mai bună parte a MCPD este că abordează toate aceste întrebări cu date și exemple clare și vă ajută să obțineți răspunsuri.

Îl cunosc pe Alin (n. a. Alin Posteucă, autorul conceptului MCPD) de mulți ani și această lucrare este un adevărat punct culminant al cercetărilor sale îndelungate. Este una dintre acele cărți pe care ți-ai dorit să le ai la începutul carierei tale, când erai responsabil pentru proiecte sau afaceri critice și știai că lucrurile se pot face mai bine. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să înveți!"

Ovidiu Moroșanu, Global Sourcing Leader – Progress Rail, a Caterpillar company
"Toate informațiile prezentate (în cursul Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) sunt strâns legate de practică – cursul este aplicabil practic 100%. Aprecierile deosebite sunt pentru KAIZEN și pentru metodele de calculație a costurilor. Cel puțin costurile din 4-5 procese de business utilizate în societatea în care lucrez vor putea fi îmbunătățite și eficientizate într-un termen scurt. Pe termen lung, prevăd o reducere/ îmbunătățire a costurilor pe activitățile din procese, costuri care au o pondere mare în companie. Toate informațiile prezentate sunt bazate pe o experiență deosebită a lectorului."
Iulian Frunză, Director Economic, LESSOPLAST
"Ca urmare a acestui curs (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction), voi avea o mai bună organizare a activităților, idei noi de introdus în activitatea de Controlling, o adaptare a unor metode/ soluții dintr-un domeniu de activitate în alt domeniu de activitate, o traducere cât mai bună a informațiilor financiar-contabile în procesele reale. Ca urmare a acestui curs, mi-am îmbogățit cunoștințele cu informații noi și am conștientizat unele acțiuni necesare în Controlling."
Eleonora Camelia Udrescu, Director Departament Controlling ASTRA ASIGURĂRI
"Cursul (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) este foarte bine ancorat în realitate și convinge prin date concrete."
Nicoleta Moldovan, Manager Financiar HUF ROMANIA
"Informațiile prezentate la curs (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) mă vor ajuta la implementarea practică a multor metode de management al costurilor, la prioritizarea informațiilor deja avute și la eficientizarea proceselor la care iau parte. Sunt sigură că voi avea o altă imagine asupra a ceea ce înseamnă eficiența în business și va fi un plus de valoare pentru activitatea desfășurată de către mine."
Mădălina Dumitrache, Head of Finance & Accounting, TELELINK SERVICES
"Participarea la acest curs (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) a fost benefică pentru că mi-a creat o imagine de ansamblu asupra rolului activității de Controlling și a deschis direcții noi, care cu siguranță îmi vor folosi în activitatea profesională viitoare. Ca urmare a acestui curs, se vor îmbunătăți procesele de analiză și creșterea gradului de eficiență a muncii depuse."
Cristina Mazilu, Senior Controller CAROLI FOODS GROUP
"Acest curs (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) mi-a confirmat anumite practici pe care deja le folosesc și a prezentat tehnici noi și moderne de management cu exemple practice. "
Bogdan Cojocaru, Project Controller, TELELINK SERVICES
"Societatea noastră a implementat de mulți ani un sistem de control al costurilor, dar mereu ne-am dorit să putem avea un contact cu un expert în acest domeniul pentru a ne îmbunătăți sistemul. Cursul la care am participat (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) ne-a oferit această șansă și, imediat după terminarea cursului, am început să implementam lucrurile noi invățate."
Ștefan Holobiuc, Director Economic, ELCOMEX IEA
"Cursul “Controlling. Profitabilitatea afacerilor” este foarte bine structurat, cu extrem de multe informații concentrate, din toate domeniile productivității și focusat pe soluțiile aplicabile în condiții de criză. Personal, cursul mi-a clarificat multe aspecte ale rolului controllerului în organizație, ale modului concret în care trebuie abordate problemele delicate, mi-a schimbat orientarea către analiza proceselor în scopul îmbunătățirii acestora. De asemenea, mi-a oferit cel putin 4 idei, cu aplicare imediată, de îmbunătățire a activității mele și a organizației din care fac parte, dar și modalități și soluții de organizare pe termen mediu și lung a activității firmei pentru a rezista în condițiile crizei profunde ce se prefigurează."
Eugen Ursache, Controller, RIO BUCOVINA
"Prin programul de training în Controlling organizat de către EXEGENS, calitatea fundamentării deciziei se va îmbunătăți pe toate palierele organizaționale prin reproiectarea proceselor, având în prim plan conceptul de VALOARE CLIENT."
Lucian Botofei, Financial Manager, CRAWFORD PRODUCTION ROMANIA
"Cursul (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) a fost benefic deoarece ni s-a creat o viziune nouă de abordare a ameliorării costurilor, folosind tehnicile japoneze de ameliorare. "
Gelu Mateescu, Director General, LEMAN INDUSTRIE
"Avantajul principal al cursului (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) îl reprezintă viziunea de ansamblu asupra rolului Controlling-ului, conștientizarea punctelor unde trebuie ”pusă lupa”. "
Nicoleta Puculete, Director Economic, LEMAN INDUSTRIE
"Este unul din cele mai bune cursuri (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) la care am participat. Beneficiile sunt numeroase (…): evaluarea și analiza pierderilor, a acțiunilor/ produselor care aduc pierderi, creșterea productivității muncii, evaluarea corectă a riscurilor unei investiții, îmbunătățirea continuă a KPI-urilor, nu în ultimul rând importanța angajatului în rezultatul final al companiei. Informațiile dobândite în acest curs mă vor ajuta cu siguranță la o mai bună documentare și fundamentare a deciziilor, la o estimare corectă a riscurilor."
Raul Filip, Retail Director, ALTEX ROMANIA
"Din punctul meu de vedere, acest curs (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction) a fost unul foarte interesant, cu un continut bogat în informații utile, cu o abordare excepțională a tehnicilor japoneze de business."
Ovidiu Țigănescu, Director Resurse Umane, ALTEX ROMANIA
"A fost un curs complex (Controlling - Costing, Budgeting & Cost Reduction), aprofundat, cu informații noi foarte multe, care se pot aplica selectiv pe orice fel de activitate economică. De foarte mare preț au fost și discuțiile adiacente și modul cum profesorul a lămurit anumite situații concrete din diferite organizații."
Liliana Druga, Director Economic, SARTOROM
"Cred că transmiterea mesajului de ”îmbunătățire continuă focusată” pe procese în organizație este un câștig. Totodată, prezentarea prin management vizual a obiectivelor și a valorilor firmei prin constituirea de echipe KAIZEN reprezintă o soluție viabilă și eficientă (într-o oarecare măsura lucram deja în acest fel). Din punctul meu de vedere, faptul că am participat împreuna cu ceilalți colegi (din top management) din ALTEX este câștigul cel mai mare, deoarece vom transmite același mesaj către toate procesele de business. Tehnicile de Management Japonez prezentate sunt un plus în activitatea mea de audit intern."
Iulian Vasile, Audit Manager, ALTEX ROMANIA
"Cum ”orice manager este și un Manager de Resurse Umane” (afirmație Exegens) așa am putea spune că orice manager ar trebui sa fie și un Manager Financiar, pentru a înțelege noțiunile financiare (cost, buget, pierderi etc.) …numai așa ar putea contribui la creșterea profitului. Informațiile dobândite la curs (Bugetul de Resurse Umane) clarifică o serie de concepte deja știute și le completează cu o serie nouă de tehnici utile (HR metrics) în redactarea rapoartelor pentru a mă ajuta în luarea deciziilor."
Daniela Olimpia Popa, Director Direcția de Resurse Umane, CEZ Group
"Înțelegerea procesului de business dintr-o firmă reprezintă succesul. Acum pot spune că ”a ști să privești” este un atu destul de puternic în munca unui manager. După ce totul este clar, mai rămâne de implementat. Sunt sigur ca pot aduce plus de valoare firmei prin implementarea unor idei culese din curs (Bugetul de Resurse Umane). Așteptările mele pentru acest curs au fost un pic diferite, dar prin grija și modul în care trainer-ul a tratat subiectul am descoperit alte oportunități cu valoare adăugată mult mai mare pentru mine."
Mihai Ionescu, HR Manager, CEZ Servicii
"Activitatea de bugetare va fi mult mai fundamentată și va fi bazată pe o analiză în detaliu a fiecărei activități aducătoare de costuri. Voi încerca să analizez secțiunea de reducerea pierderilor HR. Profesionalismul cursului m-a ajutat să-mi reamintesc care este activitatea de bază a direcției de Resurse Umane, aceea de a avea grijă de angajații companiei. Informațiile dobândite îmi vor diversifica activitatea prin participarea în proiecte de HR colaterale activității de administrare de personal, salarizare. Controlul costurilor prin reducerea pierderilor și tehnicile de rezolvare a problemelor manageriale sunt de maximă importanță în companii."
Claudia Gina POPA, HR Manager, CEZ Servicii
"Cursul (Bugetul de Resurse Umane) a fost benefic din perspectiva înțelegerii ansamblului cheltuielilor în companie cu impact în bugetul de HR. Abordarea sistematică și sistemică poate face un buget HR performant."
Mihaela Obeadă, HR Manager, DUNAPACK
"Am înțeles locul bugetului HR în Bugetul Master și rolul meu privind bugetarea manoperei directe și indirecte prin costul standard, prin ABC/ Procese, prin lucrul în echipe KAIZEN, prin KPI pentru HR etc. Este o plăcere sa asculți ”prezentatorul” și să înțelegi ce ți se spune. Am acum o altă viziune asupra a ce înseamnă reducerea costurilor vs. îmbunătățirea continua a costurilor prin KAIZEN. Noțiunile dobândite au fost OK și predate pe întelesul oricui are un minim de cunoștințe de Controlling (n.a. Costuri și Bugete)."
Mira Crișan, HR Manager, Continental
"Activitatea mea în organizația pe care o reprezint se va îmbunătăți cu 30-40% printr-o mai bună înțelegere a activităților Departamentului Financiar – Contabilitate și a rolului meu în departamentului HR și în organizație. "
HR Specialist, companie de producție cu o cifră de afaceri de 150 milioane de Euro în Romania și cu 2000 de angajați
"Voi avea mai multă organizare pentru fundamentarea bugetului HR și în special pentru menținerea unui buget de training performant."
HR Specialist, companie de producție cu o cifră de afaceri de 44 milioane de Euro în Romania
"In urma participarii la acest curs (Bugetul de Resurse Umane) sunt sigura ca voi putea fi o parte importanta din procesul de normare a muncii desfasurat in societate."
HR Specialist, companie din domeniul Telecomunicațiilor
"Cursul (Bugetul de Resurse Umane) mi-a deschis o nouă viziune asupra ceea ce înseamnă munca unui HR Manager și rolul acestuia într-o organizație."
Smaranda Tudorică, Responsabil RH, LEMAN INDUSTRIE

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre cum putem ajuta organizația dumneavoastră cu serviciile noastre de consultanță și training.

Share: