Opinii despre Speed-Based Target Profit: Planning and Developing Synchronous Profitable Operations
"Mă bucur că Productivity Press, compania pe care am început-o în 1980, publică noua carte a lui Alin. Veți găsi această carte inovatoare, interesantă și foarte provocatoare.

Cartea este științifică și va necesita studiu aprofundat de către practicienii serioși ai gândirii de tip Lean, dar va merita efortul. Vă recomandăm ca cartea să fie citită în grupuri de studiu, iar cititorii să își pună întrebări reciproce pentru a scoate la iveală informațiile care vor fi utilizate practic în organizația dvs."

Norman Bodek, Președinte al PCS Press | Profesor, Consultant, Autor and Publicits | A fondat Shingo Prize | A fost selectat la Industry Week’s and American Manufacturing Association’s Hall of Fame | Comunitatea mondială de productivitate îl numește ”Godfather of Lean”
"Alin a petrecut câțiva ani dezvoltând și rafinând conceptele care stau la baza acestei ultime cărți. Am observat această evoluție și pot atesta rigoarea și aplicarea pe care el le aduce subiectului. Rezultatul este dezvoltarea unei noi abordări a dezvoltării productivității și a stabilirii obiectivelor, numită profit țintă bazat pe viteză (Speed-Based Target Profit) - în esență, o nouă paradigmă pentru planificarea producției care integrează revizuirea și îmbunătățirea productivității direct în cadrul procesului de planificare.

Unul dintre deliciile pentru mine în lectura acestei ultime cărți este simplificarea unora dintre ideile, conceptele și abordările ridicate în aceste pagini. După cum știm mulți dintre noi, este relativ ușor să creăm idei complexe și să construim sisteme sofisticate. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu ne luăm timp pentru a ne explica, rafina și simplifica gândurile pentru a le face accesibile, ușor de înțeles și implementabile.

Acest lucru este valabil și pentru sistemele sofisticate de informații și planificare - deseori încearcă să adune toate datele disponibile și să ia în considerare toate opțiunile. Un pic mai multă gândire ar fi putut conduce designerii la un sistem mai simplu și mai suplu care să rezolve problema (în termeni practici). Alin subliniază în carte: adevărata întrebare nu este „Metodologia mea este teoretic solidă?” ci „Metodologia mea rezolvă probleme practice?”.

Ca întotdeauna, în mod corect, Alin subliniază necesitatea unui angajament managerial deplin față de schimbările necesare pentru a schimba paradigma planificării. Acest lucru este ajutat de modul în care abordarea detaliată în carte reunește gândurile și prioritățile planificatorilor și managerilor de producție cu cele ale planificatorilor și managerilor financiari. Orice abordare care poate concilia diferențele dintre cele două echipe are un „început” în crearea angajamentului managerial și în obținerea de rezultate de succes.

Alin merge mai departe sugerând că, pentru o eficacitate deplină, o organizație are nevoie de o schimbare de cultură care ar trebui să „atingă” toți angajații. Pentru ca toată lumea să-și cunoască rolul și responsabilitatea în contribuția la noua paradigmă de organizare și planificare.

Echipa executivă trebuie să înțeleagă pe deplin și să se angajeze în schimbările necesare, dar trebuie să transforme în plus organizația într-un cadru de învățare, de susținere, dar provocator.

Desigur, unele dintre conceptele și ideile din carte sunt complexe și sofisticate, dar Alin introduce o serie întreagă de diagrame explicative și tabele de sprijin pentru a ajuta la înțelegere. Exemplele sunt, de asemenea, revizuite continuu și tratate în detaliu, astfel încât cititorii ar trebui să poată urmări dezvoltarea ideilor pe măsură ce progresează de la concept la implementarea practică. Rezumatele și concluziile periodice ajută, de asemenea, la explicarea conceptelor și la elaborarea mesajelor cheie.

Cartea conține două studii de caz, cu organizații în contexte financiare/de piață diferite. Acestea acționează ca o consolidare utilă a principalelor concepte, cu avantajul suplimentar al descrierii implementării „lumii reale”. Alin este atent să descrie unele dintre provocările cu care se confruntă în implementare.

Aceasta este o carte a cărei lectură aduce satisfacții - mai ales dacă doriți să vă îmbunătățiți operațiunile de producție și profiturile. Cartea este rezultatul multor ani de gândire și experiență practică, îmbinând abordările din Est și Vest într-o abordare cuprinzătoare, orientată spre profit, de îmbunătățire a productivității, care poate reuni manageri din diferite discipline pentru a forma o echipă de schimbare capabilă să transforme planificarea producției și operațiunile."

John Heap, Managing Director la The Institute of Productivity (UK) | Fost Președinte al World Confederation of Productivity Science | Președinte al European Association of National Productivity Centres | Membru al Advisory Board în cadrul Institute for Consultancy and Productivity Research (India) | Director al Juice e-Learning |Profesor Asociat la Srinivas Institute of Management Studies in Mangalore, India
"Alin a reușit o nouă carte frumoasă - de data aceasta o nouă teorie și o nouă practică în gestionarea operațiunilor. SBTP este o nouă paradigmă pentru planificarea profitabilă a producției care integrează măsurarea și îmbunătățirea productivității direct în planificarea și programarea activităților de producție. Fără un sistem bun de planificare a producției, de fapt un grad maxim de utilizare a capacităților actuale și viitoare, rezultatele îmbunătățirilor metodelor de lucru și ale performanței pot dispărea, de aceea SBTP este necesar pentru gestionarea productivității pentru a atinge profitabilitatea țintă. Prin urmare, atât managerii, cât și practicienii și mediul academic vor avea o adevărată iluminare prin identificarea unei noi modalități valoroase de a atinge profitul țintă prin creșterea productivității pentru cei preocupați de gestionarea operațiunilor. Sunt convins că SBTP va avea un impact major asupra științei managementului și va deschide cu siguranță un nou subiect de implementare în companiile de producție în prezent, dar și în viitor."
Shigeyasu Sakamoto, Ph.D, Doshisya, P.E.; CEO, Productivity Partner Inc., Japan
Share: