MCPD: Descoperirea profitului ascuns

 14/02/2018
By Exegens

Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability

Autor: Alin Posteucă

by Productivity Press, New York (USA), Feb. 2018

Alin Posteucă este Managing Partner la Exegens®. Cartea prezintă abordarea detaliată a transformării prin sistemul Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) în companiile de producție explicând:

  • cele 3 faze ale sistemului MCPD (Analiza Manufacturing Cost Policy, Dezvoltarea Manufacturing Cost Policy, Manufacturing Cost Policy Management), precum și cei 7 pași de implementare;

  • pașii de analiză ale proceselor bottleneck pentru a determina comportamentul pierderilor (losses și waste_;

  • pașii pentru dezvoltarea bugetului anual de îmbunătățire a producției pentru produsele existente;

  • pașii pentru dezvoltarea bugetului multianual de îmbunătățire a producției pentru produsele noi precum și pașii pentru dezvoltarea annual manufacturing cash improvement budget;

  • modul de monitorizare și de îmbunătățire continuă a sistemului MCPD.

Rezumat:

Realizarea unui nivel acceptabil pe termen lung a nivelului de profitabilitate a producției prin productivitate necesită angajarea totală a echipelor de management și a întregului personal din orice companie de producție și dincolo de aceasta.

Conștientizarea și îmbunătățirea continuă a costurilor de producție din spatele pierderilor este obiectivul principal al Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD). Realizarea acestui obiectiv va dezvălui în permanență rezervele ascunse de profitabilitate printr-o transformare armonioasă a fluxului de producție, coordonată de necesitatea continuă de a îmbunătăți costurile de producție. Stabilirea obiectivelor anuale și a mijloacelor pentru ameliorarea costurilor de producție (mai exact pentru costurile pierderilor și îndeplinirea exactă a acestora) necesită mobilizarea tuturor persoanelor din companie pentru a desfășura activități de îmbunătățire sistematică (kaizen) și acțiuni de îmbunătățire sistemică (kaikaku) în procesele fiecărei familii de produse. Sistemul MCPD s-a născut din observarea atentă a provocărilor, principiilor și fenomenelor din companiile de producție și din discuțiile profunde cu oamenii din aceste companii la toate nivelurile.

Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation: Uncovering Hidden Reserves of Profitability este organizată în trei secțiuni:

  • Prima secțiune prezintă conceptul și necesitatea unui sistem MCPD dintr-o perspectivă managerială.

  • În a doua secțiune este prezentată transformarea companiilor de producție prin sistemul MCPD, mai exact detaliile etapelor inițiale ale implementării MCPD, cele trei faze și cele șapte etape ale MCPD și elementele necesare pentru o aplicarea constantă și consistentă a MCPD.

  • În ultima secțiune, există două exemple de implementare a MCPD în două tipuri diferite de industrii: industria de producție și asamblare și industria de procesare și două studii de caz pentru îmbunătățirea costurilor de producție pentru fiecare (costul cu equipment setup loss folosind kaizenshiro; înlocuirea echipamentului bottleneck și costurile asociate ale pierderilor utilizând kaikaku; costul pierderilor de calitate prin îmbunătățirea abilităților operatorilor de a susține calitatea folosind kaizen; și rezolvarea problemelor de cost cu consumul de lubrifianți pentru unul dintre echipamente utilizând A3). Detalii…

"Dezvăluie productivitatea ascunsă!
Uneori trebuie să munciți mult pentru a înțelege datele - datele pot acoperi secretele operațiunilor dumneavoastră: ce este bine, ce este rău... și ce este de-a dreptul urât. Și uneori trebuie să lucrați la nivel detaliat pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă... și pentru a descoperi de ce.

Abordarea MCPD face acest lucru - lucrează la nivelul detaliat de date pentru a dezvălui acele secrete. Dar mai mult decât atât - aduce progresul. Folosește ținte pentru a motiva, pentru a provoca și pentru a oferi dovezi ale posibilului, ale realisticului, ale „adevărului”. Managerii pot lucra apoi la un nivel zilnic pentru a identifica de ce aceste obiective nu sunt îndeplinite..."

John Heap, Președinte al World Confederation of Productivity Science
Share:

About

Exegens® is a global consulting firm specialized in operational excellence, cost improvement and business performance improvement. Exegens® team helps customers create and implement profitable strategies and cost improvement programs that ensure a unit cost improvement of at least 6% per year for each of the next 5 years by maximizing the efficiency and effectiveness of operations.