Curs: Controlling si Reducerea Costurilor

22,23,24 februarie 2024, Sibiu

Termen limită de înscriere:  12 februarie 2024. 

Exegens® | Home of the Strategic KAIZEN

Mulți lideri o spun în privat: „Simțim că am îmbunătățit la maxim costurile și încă nu este suficient”. Acesta a fost și cazul unui producător european de piese auto, Verd Corp. (redenumire). În ciuda lansării unui program ambițios Lean cu mulți ani în urmă, în anul 2021 vânzările au scăzut cu 10,2% și marja de profit operațional a scăzut la 7,1% față de o țintă de 10%. Activitățile tradiționale Kaizen au realizat doar o reducere a costurilor cu 3,8% față de 5% cat era nevoie. Din păcate, aceasta nu este o poveste neobișnuită, deoarece peste 55% dintre companiile care se concentrează pe îmbunătățirea costurilor nu își ating obiectivele (Harvard Business Review – HBR, 2023). Alăturați-vă cursului nostru Controlling și Reducerea Costurilor pentru a afla cum să controlați și să reduceți costurile prin creșterea productivității, așa cum am făcut la Verd Corp.

Ce este acest curs?

Reducerea eficientă a costurilor este esențială pentru a asigura nivelul necesar de profit oricărei organizații. Pentru a realiza acest lucru, managerii de top și profesioniștii în domeniul costurilor și bugetelor trebuie să creeze o cultură a reducerii costurilor care să depășească doar implementarea instrumentelor de stabilire a costurilor. Cursul nostru de trei zile va prezenta participanților modele noi și eficiente pentru a sprijini reducerea continuă a costurilor și atingerea profitului țintă. Veți afla mai multe despre mizele unui sistem de reducere a costurilor de succes și tranziția către un model de conducere mai eficient.

De ce este un curs unic?

Acest training unic depășește simpla calculare a costurilor și bugetelor și abordează îmbunătățirea strategică a costurilor prin concentrarea pe  transformarea continuă a companiilor către starea lor ideală, către operațiuni sincrone și profitabile, către operațiuni fără costuri inutile. Prin îndeplinirea obiectivelor de Takt Profit, companiile își pot realiza continuu obiectivele lor de afaceri.

Aflați abordarea unică Exegens din acest training, cu studii de caz reale, pentru a vă trece afacerea la nivelul următor.

Ce voi învăța de la acest curs?

Sunteți gata să faceți următorul pas în reducerea costurilor? Alăturați-vă nouă pentru o prezentare detaliată despre interacțiunea dintre cunoștințe și obiectivele de reducere a costurilor și cum să proiectați un sistem de stabilire a costurilor și bugetare. Prin studii de caz reale, discuții și reflecție profundă, veți descoperi conceptele și modele necesare pentru a îmbunătăți managementul costurilor și bugetelor companiei dvs. În plus, vă veți aprofunda înțelegerea principiilor fundamentale necesare pentru o schimbare culturală către îmbunătățirea continuă a costurilor. Aceasta este o oportunitate unică pentru lideri, manageri și toți angajații de a transforma reducerea costurilor în centrul muncii de zi cu zi. Nu ratați!

Cum este structurat cursul ”Costurile și reducerea lor”?

1) Conceptul de Controlling

2) Directii de dezvoltare a unui sistem de costuri

3) Sistemul de costuri: Job-order Costing și Operating Costing

4) Sistemul de costuri: Activity-Based Costing

După Ziua 1 va avea loc o întâlnire a participanților de la ora 18:00 până la 19:00 pentru networking.

5) Sistemul de costuri: Process Costing Systems

6) Sistemul de costuri: Standard Costing

7) Controlul stocurilor

8) Sales Controlling

9) Planificarea și sistemul bugetar

10) Bugetul general și bugetele flexibile

11) Bugetele financiare

12) KAIZENshiro Budgeting & Strategic Kaizen Transformation - concepte Exegens®. Direcții de îmbunătățire strategică, sistematică și științifică a costurilor prin îmbunătățirea productivității.

Cine va susține cursul:

Training-ul Strategic Kaizen va fi susținut de către Dr. Alin Posteucăautorul conceptului de Strategic KAIZEN și totodată autorul conceptelor Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD), Speed-Based Target Profit (SBTP), Synchronous Profitable Operations (SPO), TAKT PROFIT și KAIZENshiro Budgets (KsB). Toate aceste concepte au fost publicate în cele cinci cărți ale sale de către editurile Taylor & Francis, Routledge, CRC Press, Productivity Press – New York (SUA), London (UK), Boca Raton (USA). Dr. Alin Posteucă este laureat al premiului „Traian Vuia” al Academiei Române pentru cercetarea lui științifică în domeniul excelenței operaționale.

Profitability Scenarios
MCPD Transformation
The Path to Competitiveness

Cine ar trebui să participe?

Sunteți un manager, un practician in costuri si bugete sau un practician in contabilitate financiară și doriți să obțineți rezultate tangibile privind stăpânirea si reducerea costurilor pentru compania dvs.? Nu căutați mai departe de training-ul nostru ”Controlling si Reducerea Costurilor”!

Programul nostru este conceput pentru a vă ajuta să obțineți supremația competitivă pe termen lung prin cunoașterea si reducerea costurilor. Alăturați-vă nouă pentru a afla cum să obțineți succesul prin Exegens.

Solicită mai multe detalii:

    Share: