Curs: Controlling si Reducerea Costurilor

22,23,24 noiembrie 2023, Brașov

Termen limită de înscriere:  14 noiembrie 2023. 

Exegens® | Home of the Strategic KAIZEN

„Simțim că am îmbunătățit la maxim costurile și încă nu este suficient”. Mulți lideri spun asta în privat.

De exemplu, un producător european de componente auto – îl vom numi Verd Corp. – a început să nu mai poată stăpâni profitul țintă. Cu ani în urmă, Verd a lansat un program ambițios pentru a deveni o întreprindere Lean, sperând să obțină o calitate mai bună, costuri mai mici și livrări la timp. După primele șase luni ale anului 2021, directorii executivi au remarcat că vânzările au scăzut cu 10,2%, iar marja de profit operațional a scăzut la 7,1% față de ținta de 10%. Prin activitățile Kaizen tradiționale, ținta de reducere de costuri de 5% nu a fost îndeplinită – s-a realizat doar 3,8% . În următoarele șase luni, Managerul de Operațiuni a avut rezultate operaționale destul de bune, dar marja profitului operațional a scăzut din nou.

Studiile privind eșecurile în îmbunătățirea costurilor sunt omniprezente, cum ar fi faptul că aproape 50% dintre companiile care au preocupări asidue cu privire la îmbunătățirea costurilor nu își ating obiectivele – profitul fiind în mod continuu diminuat.

Te invităm la cursul nostru de Controlling și Reducerea Costurilor pentru a afla cum se pot stăpâni costurile prin creșterea productivității și ce am făcut la Verd Corp.

Ce este acest curs?

Cunoașterea și reducerea continuă a costurilor unitare este – și va rămâne – una dintre sarcinile fundamentale ale echipelor de management ale oricărei companii pentru a asigura nivelul necesar de profit. Pentru aceasta, top managerii și profesioniștii în costuri și bugete trebuie nu doar să promoveze implementarea unor instrumente ale calculație a costurilor, ci trebuie să privească dincolo de aceste instrumente pentru a crea o cultură de reducere a costurilor. Ei trebuie să creeze un mediu pentru rezolvarea eficace și eficientă a problemelor legate de cost la toate nivelurile organizației și să modeleze comportamentele care susțin acest mediu deschis de rezolvare a problemelor.

După cele trei zile de curs, participanții vor înțelege mai bine miza unui sistem performant de reducere a costurilor și vor învăța să aplice noi modele pentru a face trecerea către un model mai eficace și eficient de conducere necesar pentru a sprijini reducerea continuă a costurilor și îndeplinirea profitul țintă.

De ce este un curs unic?

Executarea cu succes a strategiei de îmbunătățire a costurilor are două reguli de bază: (1) aplicarea ciclului Bugetării KAIZENshiro care leagă strategia de îmbunătățire a costurilor de operațiuni și (2) aplicarea conceptelor specifice în fiecare fază a ciclului.

În figura de mai jos este un exemplu EXEGENS de reformă a profitului operațional prin îmbunătățirea costurilor la o companie din domeniul componentelor auto. Alinierea proiectelor Strategic KAIZEN la TAKT PROFIT facilitează atingerea profitului operațional țintă anual și multianual.

Ce voi învăța de la acest curs?

Prin participarea la această prezentare detaliată a Costurilor și a abordării reducerii lor la care vor fi analizate numeroase situații reale de afaceri (studii de caz), prin discuții în sală și prin reflecție profundă, veți:

  • înțelege interacțiunea dintre obiectivele de cunoaștere și de reducere a costurilor și celelalte obiective ale companiei;

  • învăța despre direcțiile de proiectare/ reproiectare și dezvoltare a unui sistem de costuri și de bugetare;

  • descoperi conexiunile dintre conceptele și modelele consacrate și explicarea modului cum pot fi acestea utilizate de către participanți în companie;

  • aprofunda principiile fundamentale pentru o schimbare culturală în care îmbunătățirea continuă a costurilor să devină elementul central al activității de zi cu zi atât a liderilor, a managerilor, cât și a tuturor angajaților companiilor și dincolo de acestea.

Cum este structurat cursul ”Costurile și reducerea lor”?

1) Conceptul de Controlling

2) Directii de dezvoltare a unui sistem de costuri

3) Sistemul de costuri: Job-order Costing și Operating Costing

4) Sistemul de costuri: Activity-Based Costing

După Ziua 1 va avea loc o întâlnire a participanților de la ora 18:00 până la 19:00 pentru networking.

5) Sistemul de costuri: Process Costing Systems

6) Sistemul de costuri: Standard Costing

7) Controlul stocurilor

8) Sales Controlling

9) Planificarea și sistemul bugetar

10) Bugetul general și bugetele flexibile

11) Bugetele financiare

12) KAIZENshiro Budgeting & Strategic Kaizen Transformation - concepte Exegens®. Direcții de îmbunătățire strategică, sistematică și științifică a costurilor prin îmbunătățirea productivității.

Cine va susține cursul:

Cursul ”Controlling si Reducerea Costurilor” va fi susținut de Dr. Alin Posteucă, care este autorul conceptelor Strategic Kaizen, Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) și Speed-Based Target Profit (SBTP), publicate în cinci cărți de către Taylor & Francis, Routledge, CRC Press (London, New York, Boca Raton):

Profitability Scenarios
MCPD Transformation
The Path to Competitiveness

Cine ar trebui să participe?

Acest curs, ”Controlling si Reducerea Costurilor” este conceput special pentru a arăta top managerilor și profesioniștilor ajustările individuale și organizaționale necesare ale culturii pro-cost pentru a-și susține cu succes eforturile de îmbunătățire continuă a profitabilității pe baza creșterii productivității.

Share: