Reducerea costurilor I: Costuri, bugete si potentialul de reducere a costurilor

Curs online: de la ora 15:00 la ora 18:30, în fiecare zi de curs

Garanția îmbunătățirii anuale a costurilor unitare cu cel puțin 6% pentru următorii 5 ani.

Detalii și înscriere:

contact us
whatsapp
facebook
Ce este acest curs de Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor și de ce este unic?

Pentru a susține eforturile de îmbunătățire continuă a costurilor unei organizații și pentru realizarea unui nivel acceptabil al profitabilității pe termen lung, este necesară implicarea totală a echipelor de manageri și a întregului personal din companie și dincolo de aceasta.

Cunoașterea și reducerea continuă a costurilor unitare este – și va rămâne – una dintre sarcinile fundamentale ale echipelor de management ale oricărei companii pentru a asigura nivelul necesar de profit. Pentru aceasta, top managerii și profesioniștii în Controlling trebuie nu doar să promoveze implementarea unor instrumente ale Controlling-ului, ci trebuie să privească dincolo de aceste instrumente pentru a crea o cultură de reducere a costurilor. Ei trebuie să creeze un mediu pentru rezolvarea eficace și eficientă a problemelor legate de cost la toate nivelurile organizației și să modeleze comportamentele care susțin acest mediu deschis de rezolvare a problemelor.

Aceste comportamente de conducere pro cost nu pot fi învățate fără practică. Top managerii și profesioniștii în Controlling trebuie să treacă prin propriile cicluri de învățare pentru cunoașterea aprofundată a costurilor și a reducerii costurilor pentru a înțelege pe deplin fundamentele performanței costurilor existente și viitoare și să dezvolte un nou model pentru învățarea și schimbarea organizațională: cultura pro-reducerea costurilor.

Cursul nostru de Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor folosește o abordare experimentală pentru a oferi o experiență de Controlling de primă clasă și pentru a ajuta top managerii și profesioniștii în Controlling să învețe să creeze mediul pentru rezolvarea eficace și eficientă a problemelor legate de cost.

După cele trei zile de curs, participanții vor înțelege mai bine miza unui sistem de Controlling performant și vor învăța să aplice noi modele de Controlling pentru a face trecerea către un model mai eficace și eficient de conducere necesar pentru a sprijini reducerea continuă a costurilor și profitul țintă.

Cine ar trebui să participe?

Acest curs de Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor este proiectat special pentru:

 • top manageri,
 • profesioniști în Controlling,
 • profesioniști în îmbunătățiri,
 • specialiști care scriu bugetele și cei care angajează cheltuielile,
 • ingineri de produs,
 • ingineri de proces,
 • personalul din contabilitate,
 • supervizori,
 • personalul din aprovizionare, marketing și vânzări.

Cursul este conceput pentru a arăta ce înseamnă cu adevărat managementul și îmbunătățirea costurilor, respectiv:

 1. cunoașterea și stăpânirea variației costurilor și bugetelor,
 2. o bună proiectare a costurilor și a bugetelor,
 3. identificarea oportunităților de îmbunătățire a costurilor și
 4. alegerea celor mai bune căi de îmbunătățire a costurilor.
Ce mă pot aștepta să învăț la acest curs de Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor?

Prin participarea la această prezentare detaliată a Controlling-ului la care vor fi analizate numeroase situații reale de afaceri (studii de caz), prin discuții și prin reflecție profundă, veți:

 • înțelege interacțiunea dintre obiectivele de cunoaștere și de reducere a costurilor și celelalte obiective ale companiei;

 • învăța despre direcțiile de proiectare/ reproiectare și dezvoltare a unui sistem de costuri și de bugetare;

 • descoperi conexiunile dintre conceptele și modelele consacrate și explicarea modului cum pot fi acestea utilizate de către participanți în companie;

 • aprofunda principiile fundamentale pentru o schimbare culturală în care îmbunătățirea continuă a costurilor să devină elementul central al activității de zi cu zi atât a liderilor, a managerilor, cât și a tuturor angajaților companiilor și dincolo de acestea.

Acest curs de Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor va ajuta participanții:

 • să înțeleagă gândirea actuală și viitoare din spatele cifrelor;

 • să evalueze propriile lacune și ale sistemelor de Controlling în care sunt implicați care trebuie abordate pentru a permite dezvoltarea învățării continue;

 • să identifice practicile de bază în Controlling care trebuie îmbunătățite;

 • să clarifice rolul în munca din Controlling;

 • să elaboreze un plan de acțiune individual și pentru companie care să abordeze lacunele identificate pentru un Controlling performant.

Structura training-ului online (de la ora 15:00 la ora 18:30, în fiecare zi de curs):

Ziua I
1) Conceptul de Controlling;
2) Directii de dezvoltare a unui sistem de costuri;
3) Sistemul de costuri: Job-Order Costing și Operating Costing;
4) Sistemul de costuri: Activity-Based Costing;

Ziua II
5) Sistemul de costuri: Process Costing Systems;
6) Sistemul de costuri: Standard Costing;
7) Controlul stocurilor;
8) Sales Controlling;

Ziua III
9) Planificarea și sistemul bugetar;
10) Bugetul și bugetele flexibile;
11) Bugetele financiare;
12) Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Transformation – Exegens®. Direcții de investigare a reducerii costurilor prin îmbunătățirea productivității.

Cine va susține cursul:

Cursul Reducerea costurilor I: Costuri, bugete și potențialul de reducere a costurilor va fi susținut de Dr. Alin Posteucă, care este autorul conceptelor Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) și Speed-Based Target Profit (SBTP), publicate în patru cărți la Productivity Press – Routledge/ CRC, New York (SUA):

Profitability Scenarios
MCPD Transformation
The Path to Competitiveness
Detalii și înscriere:
contact us
whatsapp
facebook

  Share: