On-site Training (1 zi) + Workshop (1 zi)

Prin acest training de Mistake Proofing (Poka Yoke), Exegens® vă ajută să înțelegeți cum se pot elimina toate erorile și defectele ce pot apărea în fluxul de producție. Poka Yoke este tehnica de asigurare a calității dezvoltată de către Shigeo Shingo (anii 1960) în companiile japoneze. Termenul ”poka yoke” vine din limba japoneză astfel: ”poka” (greșeli neprevăzute/ inadvertent mistake) și ”yoke” (prevenire). Poka Yoke se utilizează cel mai frecvent în mediile industriale.

Poka Yoke este aplicabil oriunde ceva nu merge cum trebuie. Este o tehnică, un instrument, care poate fi utilizat în: producție, servicii, administrativ, tranzacții.

Poka Yoke este calea de a detecta în mod simplu, robust și fără dificultate defectele și erorile din companie. Ideea esențială a ”poka yoke” este proiectarea proceselor, cu dispozitive ajutătoare, astfel încât erorile să fie imposibil de făcut sau aceste să fie detectate și corectate ușor.

O caracteristică de bază a sistemului poka yoke este distincția dintre eroare și defect. Erorile sunt cu sutele într-o organizație, dar de cele mai multe ori ele atrag defectele ”suportate” de către clienți. Într-o companie pot exista sute de dispozitive inginerești ajutătoare care să prevină erorile și, aproape implicit, defectele. Dispozitivele poka yoke (poka-yoke devices) se pot împărți în două mari categorii: de prevenție și de detecție.

Cuprinsul training-ului:

  1. Definirea poka yoke
  2. Eroare vs. Defect
  3. Analiza tipurilor de erori umane
  4. PDCA – abordarea erorilor
  5. Statistical Quality Control (SQC)
  6. Metoda poka yoke – exemple
  7. Poka yoke – formularul de lucru
  8. Pașii de implementare poka yoke.

Cine ar trebui să participe: directori de producție, ingineri mentenanță, ingineri industriali, ingineri de proces, manageri de departamente.

Solicită mai multe detalii:

    Share: