MCPD: scenarii de profitabilitate

 09/10/2018
By Exegens

Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD) Profitability Scenarios: Systematic and Systemic Improvement of Manufacturing Costs 

Autor: Alin Posteucă

by Productivity Press – Routledge, London (UK), Oct. 2018

Alin Posteucă este Managing Partner la Exegens®.

Această carte prezintă modul în care se pot atinge în mod consistent obiectivele anuale și multianuale privind profitul din producție, indiferent de evoluția volumelor de vânzări, în creștere sau în scădere, utilizând sistemul Manufacturing Cost Policy Deployment (MCPD). Managerii și practicienii din cadrul companiilor de producție vor descoperi o abordare practică în cadrul sistemului MCPD care îi va ajuta să dezvolte și să sprijine strategiile lor de profitabilitate și productivitate pe termen lung, mediu și scurt. Cartea prezintă atât conceptele de bază ale MCPD, cât și elementele cheie ale transformării companiilor de producție prin sistemul MCPD, precum și susținerea creșterii consecvente a profitului intern și extern prin direcționarea tuturor îmbunătățirilor sistematice și sistemice bazate pe atingerea țintelor și mijloacelor Manufacturing Cost Improvement (MCI) pentru fiecare Product-Family Cost (PFC).

Această carte este unică deoarece prezintă două tipuri de proiecte de îmbunătățire sistematică și sistemică pentru MCI, care au fost aplicate de-a lungul anilor în diferite companii multinaționale de producție care operează pe piețe extrem de competitive pentru a aborda reducerea consistentă a costurilor unitare de producție prin îmbunătățirea costului Losses and Waste (CLW).

Cititorii vor descoperi abordarea practică a MCI bazată pe o abordare structurată a MCPD dincolo de abordarea tradițională a îmbunătățirilor de fabricație bazate pe îmbunătățirea timpului și a calității. Prin urmare, din perspectiva sistemului MCPD, sunt atinse profiturile țintă de producție multianuale, în timp ce costurile țintă anuale și multianuale de producție sunt o miză predeterminată și nu rezultatul îmbunătățirilor deja făcute. Detalii…

Opinii

"Există numeroase abordări structurate pentru îmbunătățirea productivității disponibile - și nenumărați consultanți care vă ajută să le aplicați. Cu toate acestea, realitatea nu este niciodată tocmai aceeași cu scenariile relatate de acești consultanți sau furnizorii de instrumente și tehnici. Teoria este de obicei excelentă; aplicarea practică este mai puțin sigură. Majoritatea abordărilor sunt relativ superficiale, prezentate doar în contur... necesitând cititorului să descopere defectele și erorile, dificultățile practice de interpretare și implementare.

Această carte (n.a. despre MCPD, autor Dr. Alin Posteucă) este diferită. În primul rând, recunoaște faptul că oamenii consideră că implementarea este dificilă, astfel încât abordează situația concentrându-se pe o serie de scenarii specifice - unele care implică creștere, altele care implică scădere... și ia cititorul printr-o aplicare detaliată a MCPD în aceste scenarii.

Experiența autorului în calitate de consultant lean manufacturing i-a modelat clar abordarea în dezvoltarea strategiei și a practicilor - nimic rău, evident..., dar a adăugat propria abordare atentă și minuțioasă pentru a oferi un „sistem” capabil să ofere îmbunătățiri reale în productivitatea și profitabilitatea producției.

Cartea este detaliată și presărată cu prescurtări - uneori o face destul de „greu” de citit. De asemenea, este în general o carte care se potrivește cititorilor nu se tem de abordările cantitative și de aplicarea formulelor matematice. Cu toate acestea, autorul recunoaște, de asemenea, că îmbunătățirea productivității printr-o abordare structurată și cantitativă aduce și beneficii intangibile.

Merită să perseverezi cu detaliile pentru a descoperi principiile și „adevărurile” de bază care îți vor permite „să faci diferența”."

John Heap, President of the World Confederation of Productivity Science
Share:

About

Exegens® is a global consulting firm specialized in operational excellence, cost improvement and business performance improvement. Exegens® team helps customers create and implement profitable strategies and cost improvement programs that ensure a unit cost improvement of at least 6% per year for each of the next 5 years by maximizing the efficiency and effectiveness of operations.