• tutorial MDC1

MDC: Viitorul imbunatatirilor

 08/02/2019
By Dr. Shigeyasu Sakamoto
Methods Design Concept (MDC): viitorul îmbunătățirilor

Profitabilitatea și productivitatea sunt și vor rămâne provocările principale ale oricărei companii. În acest context, apar câteva întrebări: Ce metodologie poate fi folosită pentru a proiecta o metodă de lucru la nivelul shop floor? Cum să stabilești un obiectiv pentru proiectarea viitoarei metode de lucru? Care este rolul ingineriei industriale? Cum se implică într-adevăr oamenii pentru a obține un design eficace și eficient al viitoarei metode de lucru?

1. Condiții curente și provocări

Pentru a obține profitabilitate și productivitate reale și consistente în timp, metodologia MDC este dincolo de abordările actuale de îmbunătățire precum: activitatea în grupuri mici, MUDA KAIZEN, MUDA HERASHI. Deci, MDC este o abordare total diferită a KAIZEN și/ sau a simplificării muncii. Aceste abordări utilizate pe scară largă se bazează în special pe managementul participativ, mai degrabă decât pe modul în care abordările ingineriei industriale găsesc și dezvoltă soluții câștigătoare. Prin urmare, rezultatele implementării MDC arată rezultate de îmbunătățire unice, care sunt clar diferite în comparație cu alte metodologii de îmbunătățire.

2. MDC: abordarea de bază

Vă puteți imagina rezultate eficiente la nivel corporativ pentru productivitate și profitabilitate? Metodologia MDC în sine nu este o metodologie pentru a găsi idei de îmbunătățire unice, dar conduce și stimulează găsirea de idei inovatoare/ unice de îmbunătățire prin metodologia MDC pas cu pas. Există idei de îmbunătățire nelimitate care sunt ratate fără să știe de către manageri, ingineri industriali și orice alte persoane interesate de îmbunătățirea productivității și a profitabilității. Deci, MDC poate fi descris ca o metodologie ale cărei îmbunătățiri unice sunt înglobate, mai degrabă decât căutarea la întâmplare a ideilor de îmbunătățire. MDC este o metodologie care funcționează pentru a sprijini în mod activ și pentru a găsi idei concrete de îmbunătățire, mai degrabă decât să facem doar o comparație îmbunătățită cu practicile actuale.

La ce pot duce investițiile mici? Activitatea MDC începe de la foaia goală a obiectivelor, MDC nu începe niciodată de la metodele actuale. Acesta este un punct destul de important al succesului MDC. Orice studiu aprofundat al metodelor actuale nu este capabil să găsească rezultate inovatoare, deoarece metodele prezente nu sunt provocatoare. Un punct cheie este interesant pentru funcția conținutului de lucru prezent, o funcție care conduce la noi metode pentru a satisface funcția. MDC îl numește BF, funcția de bază și conținutul de lucru auxiliar este AF, funcția auxiliară. Ponderea a două funcții în metodele de lucru actuale este, în mod normal, 20 ~ 30% și 80 ~ 70% pentru BF și AF.

Pentru a sprijini găsirea de idei de metode noi, pașii MDC stabilesc ținta de îmbunătățire ca KAIZENSHIRO. Aceasta vizează o posibilă îmbunătățire prin BS, brainstorming. Valoarea sa se poate seta ca unul dintre pașii MDC. MDC este abordarea schimbării metodelor de lucru, abordarea MDC din punct de vedere al proiectării ca o bază a oricărei abordări inginerești. Dacă sunteți nemulțumiți cu starea curentă, trebuie să schimbați modul de rulare a metodelor de lucru.

MDC are pași bine organizați pentru a dezvolta o abordare inginerească pas cu pas, ceea ce va conduce la rezultate de îmbunătățire aproape incredibile. Conținutul/ etapele MDC sunt extrem de ortodoxe, fără a se pune problema dificultăților de implementare pentru a avea succes. Oricine o poate face cu succes pentru îmbunătățirea productivității și a profitabilității.

3. Impactul așteptat

Conform cu companiile care au adoptat MDC pentru îmbunătățirea productivității lor, pentru o îmbunătățire de 300 ~ 500% este necesară o sumă mică de bani, ceea ce nu înseamnă investiții de capital; aceasta înseamnă că îmbunătățirile nu se bazează pe o scară largă de schimbări, cum ar fi investițiile de capital. Acest lucru duce la îmbunătățirea profitabilității.

De exemplu, HB Co. a realizat 732% din ROI, profitabilitatea investiției și 510% din productivitatea muncii. Rezultatele îmbunătățirii se datorează activității de succes a MDC pe durata a trei ani. Ponderea articolelor de cost s-a îmbunătățit de la 18 la 4% la costul forței de muncă, 19% la 52% la profit.

Ce credeți?

Ce elemente sunt necesare pentru ca liderii de afaceri și practicienii să aibă o abordare excelentă în domeniul MDC pentru a sprijini îmbunătățirea și cultura de îmbunătățire la nivelul shop floor?

Share:
Dr. Shigeyasu Sakamoto is a management consultant in productivity and profitability improvement and president of Productivity Partner Incorporation - Japan. Before his current appointment, Sakamoto was vice president of Maynard MEC AB (Sweden) and vice president of JMAC (Japan).

Dr. Sakamoto is a Fellow at the World Academy of Productivity Science. He received his doctorate degree of policy science from the Graduate School of Doshisha University in Japan and is certified as a P.E. by the Japanese government. He is also certified as: industrial engineer from the European Institute of Industrial Engineers, international MTM, method-time measurement instructor from International MTM Directorate (IMD), a MOST instructor from Maynard Management Institute and Work-Factor and Mento Factor instructor from WOFAC Corporation. He worked for the IMD as the technical coordinator responsible for developing a new system of MTM. Sakamoto is a senior member of the Institute of Industrial Engineers in USA.

Dr. Sakamoto has more than 50 years of management consultant experience and he has very good feedback from his clients - top management - especially regarding the direct contribution to corporate performance with his own developed methodology of MDC, method design concept and work measurement rather than introducing a lot of fashionable topics. Basic industrial engineering technologies are not hackneyed. Effective results come when industrial engineers know how to use the technologies and demonstrate their abilities. This includes going back to the basics.

Dr. Sakamoto insists that the fundamentals for a higher level of Syakaku is only possible to reach through a higher level of profitability based on a higher level of productivity. There are so many arguments and targets for improving productivity for the purpose of competitiveness in the world market. However, poor levels of productivity and profitability only compromise higher corporate dignity, which is Syakaku.