• Tutorial MDC 7 compressed

Implicare totală inovatoare

 02/04/2019
By Dr. Shigeyasu Sakamoto
Implicarea totală inovatoare a oamenilor în proiectele MDC: 100 de idei prin brainstorming pentru a atinge KAIZENSHIRO

Adesea implicarea totală și constantă a oamenilor în îmbunătățiri este o provocare, indiferent dacă este o îmbunătățire sistematică sau sistemică. Cu toate acestea, în îmbunătățirile sistemice, ca în cazul proiectelor MDC, atunci când se realizează o nouă metodă de lucru, o abordare inovatoare pentru creșterea eficacității muncii, este necesară o catalizare totală a oamenilor. Voi prezenta acest lucru în acest tutorial.

De-a lungul anilor mi s-au pus uneori întrebări de acest fel: Cum putem obține o mulțime de idei noi unice? Care este modalitatea practică de a atrage continuu oamenii în proiecte inovatoare de MDC? Cum se concentrează oamenii să participe la descoperirea celor 100 de idei noi prin brainstorming?

Răspunsul la aceste întrebări este format din trei elemente majore ale abordării MDC, și anume:

  • Primul este să ne concentrăm pe definirea funcțiilor, lăsând metodele actuale. Nu uitați că metodele actuale nu sunt probleme pentru proiectarea de noi metode, funcția metodelor prezente ar trebui cunoscută. O funcție are mai multe metode pentru a îndeplini funcția. Asta înseamnă să oferi oportunitatea de a găsi diferite metode în comparație cu metodele prezente, apoi să clasifici funcțiile în BF, funcție de bază și AF, funcție auxiliară. Și amintiți-vă câțiva AF urmați un singur BF. Există multe exemple de îmbunătățire a AF în practica simplificării muncii. În mod normal, raportul BF pentru munca totală este mai mic de 50% pentru metodele actuale și mai mult de 60% pentru metodele noi proiectate, AF este redus mai mult de 50 până la 40%.
  • Al doilea este setarea KAIZENSHIRO pentru ținta de proiectare cantitativă. Acesta este un fel de țintă de îmbunătățire teoretică și pașii MDC necesită pur și simplu 100 de idei pentru BS, subiecte de brainstorming. Aceasta înseamnă mai mult de câteva mii de idei pentru un mod de proiectare a muncii. Producerea sau crearea de idei nu este limitată, dar este necesară o țintă de succes de 100 de idei și este nevoie și de KAIZENSHIRO. Primele 50 sau 80 din 100 de idei sunt doar simplificarea metodelor actuale, singurele ultime 10 sau 20 de idei sunt idei inovatoare. Acesta este motivul pentru care brainstorming-ul continuă până când se obțin cu exactitate 100 de idei pentru un subiect BS într-un modul. O țintă rezonabilă KAIZENSHIRO duce la idei inovatoare unice. Setarea temei BS este, de asemenea, pentru direcționarea BS eficientă. Figura următoare arată că procentul obținut pentru KAIZENSHIRO în multe module este de aproximativ 60%.
  • Cel de-al treilea urmărește tocmai metoda brainstorming. Un număr slab de idei se datorează întotdeauna lipsei brainstorming-ului ortodox, doar abordarea liberă a discuțiilor sau a găsirii de idei nu duce niciodată la găsirea de idei inovatoare. BS rezonabilă în sine duce la găsirea de idei unice.
Deci ce credeți?

Cum  faceți de fapt ca oamenii să fie implicați în proiectul dvs. de îmbunătățire pentru a genera idei unice și inovatoare?

Cum organizați și desfășurați sesiuni de brainstorming pentru a genera idei inovatoare pentru atingerea obiectivelor de productivitate și costuri ale forței de muncă directe?

Referințe

1. Manufacturing Cost Policy Deployment(MCPD) and Methods Design Concept(MDC), The Path to Competitiveness,  Alin Posteuca and Shigeyasu Sakamoto, CRC Press, USA, 2017.

2. Beyond World-Class Productivity, Industrial Engineering Practice and Theory, Shigeyasu Sakamoto, Springer, UK, 2010.

3. Design concept for methods engineering in Maynard Industrial Engineering Handbook, the Fourth ed. Hodson, Shigeyasu Sakamoto, McGraw Hill, 1992.

Share:
Dr. Shigeyasu Sakamoto is a management consultant in productivity and profitability improvement and president of Productivity Partner Incorporation - Japan. Before his current appointment, Sakamoto was vice president of Maynard MEC AB (Sweden) and vice president of JMAC (Japan).

Dr. Sakamoto is a Fellow at the World Academy of Productivity Science. He received his doctorate degree of policy science from the Graduate School of Doshisha University in Japan and is certified as a P.E. by the Japanese government. He is also certified as: industrial engineer from the European Institute of Industrial Engineers, international MTM, method-time measurement instructor from International MTM Directorate (IMD), a MOST instructor from Maynard Management Institute and Work-Factor and Mento Factor instructor from WOFAC Corporation. He worked for the IMD as the technical coordinator responsible for developing a new system of MTM. Sakamoto is a senior member of the Institute of Industrial Engineers in USA.

Dr. Sakamoto has more than 50 years of management consultant experience and he has very good feedback from his clients - top management - especially regarding the direct contribution to corporate performance with his own developed methodology of MDC, method design concept and work measurement rather than introducing a lot of fashionable topics. Basic industrial engineering technologies are not hackneyed. Effective results come when industrial engineers know how to use the technologies and demonstrate their abilities. This includes going back to the basics.

Dr. Sakamoto insists that the fundamentals for a higher level of Syakaku is only possible to reach through a higher level of profitability based on a higher level of productivity. There are so many arguments and targets for improving productivity for the purpose of competitiveness in the world market. However, poor levels of productivity and profitability only compromise higher corporate dignity, which is Syakaku.